Α.Τριανταφυλλίδης στη Βουλή: «Θέλησαν να μας βγάλουν από την Ιστορία.

Α.Τριανταφυλλίδης στη Βουλή:
«Θέλησαν να μας βγάλουν από την Ιστορία.
Ο Ποντιακός Ελληνισμός έμεινε όρθιος και περήφανος, αμετανόητα πεισματάρης, αγωνιστής και προκομμένος».(ΒΙΝΤΕΟ)

«Οι Πόντιοι  είμαστε ευγνώμονες για τον απλό ελληνικό λαό και την Εκκλησία που μας στήριξαν. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ποιος μας αγκάλιασε, ποιος μας προστάτεψε, ποιος μας βοήθησε τότε τα δύσκολα χρόνια», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στην Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Αναφερόμενος στον Ποντιακό Ελληνισμό ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε: «Θέλησαν να μας βγάλουν από την Ιστορία. Ο Ποντιακός Ελληνισμός έμεινε ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΜΜΕΝΟΣ.
Ωστόσο ακόμη και σήμερα οι Έλληνες πόντιοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση, όχι οι ρωσοπόντιοι, ούτε οι φιλοξενούμενοι,  βρίσκονται με το παράπονο στα χείλη: “στα ξένα είμες Έλληνες και σην Ελλάδα ξένοι;”
Σήμερα δεν δακρύζουμε, δεν κάνουμε μνημόσυνο. Στεριώνουμε την πατρίδα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, να αντιμετωπίσει κάθε εξωτερική επιβουλή. Το δικαίωμα στη μνήμη κατακτήθηκε.
Όχι  η Μνήμη-Μνημόσυνο, αλλά η Μνήμη Εγρήγορση, η Μνήμη Κινητοποίηση των ενεργών, δημιουργικών δυνάμεων του Έθνους» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!