Ανέστης Πολυχρονίδης: «Το τρένο μπήκε στις ράγες! Τίποτα δεν το σταματά! Είναι σε πορεία Νίκης, Νίκης για τον Δήμο Ωραιοκάστρου» Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Πλατεία Νεολαίας στο Κονταξοπούλειο



Ωραιόκαστρο 24-05-2019
                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανέστης Πολυχρονίδης: «Το τρένο μπήκε στις ράγες! Τίποτα δεν το σταματά! Είναι σε πορεία Νίκης, Νίκης για τον Δήμο Ωραιοκάστρου»
Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Πλατεία Νεολαίας στο Κονταξοπούλειο
«Τελικά ήταν σωστή η επιλογή ανοιχτού χώρου γιατί δεν υπάρχει κλειστή αίθουσα στον δήμο για να χωρέσει το μέγα πλήθος που είναι σήμερα μαζί μας», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης

Τους άξονες του προγράμματός του για τον Δήμο Ωραιοκάστρου περιέγραψε ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα», Ανέστης Πολυχρονίδης στην κεντρική ομιλία του στο Κονταξοπούλειο στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Παράλληλα κάλεσε τους δημότες να εμπιστευθούν τον ίδιο και τα στελέχη της δημοτικής του παράταξης «Συνεργασία Τώρα» και να τους δώσουν ισχυρή εντολή ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχουν καταρτίσει για όλες τις περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου.

«Εμπιστευθείτε μας και δεν θα σας απογοητεύσουμε», είπε χαρακτηριστικά από την «Πλατεία Νεολαίας» στο Κονταξοπούλειο η οποία διαμορφώθηκε και αναδείχτηκε με δική του παρέμβαση όταν ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων την περίοδο 2011-2014. Ο κ. Πολυχρονίδης, μιλώντας από καρδιάς στους κατοίκους του Ωραιοκάστρου -οι οποίοι έδωσαν ηχηρό «παρών» στην κεντρική εκδήλωσή του με την οποία έκλεισε το βράδυ της Πέμπτης (23/5) ο κύκλος των προεκλογικών ομιλιών του- τους ευχαρίστησε που τον τιμούν όλα αυτά τα χρόνια με την ψήφο τους, καθώς και για την ανάδειξή του -κατά τις προηγούμενες εκλογές- ως πρώτου συμβούλου σε σταυρούς μεταξύ των υποψηφίων όλων των συνδυασμών. Τους ευχαρίστησε, όμως, και για τη μεγάλη συμμετοχή τους στη μεγαλειώδη κεντρική εκδήλωση της «Πλατείας
Νεολαίας» στο Κονταξοπούλειο. «Τελικά ήταν σωστή η επιλογή ανοιχτού χώρου διότι δεν υπάρχει κλειστή αίθουσα στον δήμο για να χωρέσει το μέγα πλήθος που είναι σήμερα μαζί μας», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης απευθυνόμενος στους κατοίκους του δήμου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και σε αυτό το κάλεσμά του. Και τους διαβεβαίωσε πως η εμπιστοσύνη που του δείχνουν και η οποία θα αποτυπωθεί και στην κάλπη της 26ης Μαΐου θα του δώσει δύναμη να υλοποιήσει όλα αυτά που οι ίδιοι θέλουν για τον τόπο τους.
Στη συνέχεια έκανε μια σύντομη αναφορά στα έργα πνοής που έγιναν στην πόλη του Ωραιοκάστρου όταν ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και συγκεκριμένα στην κατασκευή των κυκλικών κόμβων, στην κατασκευή και ολοκλήρωση του αγωγού ομβρίων στο κέντρο της πόλης, στην κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου και της ευθείας στίβου στην Παιδόπολη, καθώς και στην διαμόρφωση των πάρκων «Πέτρου και Παύλου» και μπροστά στην «Ελπίδα». Επίσης αναφέρθηκε στην ανακατασκευή των γηπέδων και στη διαμόρφωση της «Πλατείας Νεολαίας» στον αύλειο χώρο του Κονταξοπούλειου, στη δρομολόγηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Κονταξοπούλειου καθώς και στην ολοκλήρωση της μελέτης για την αξιοποίηση του κολυμβητηρίου.
Στην ομιλία του ο κ. Πολυχρονίδης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του- master plan «Δ. Ωραιοκάστρου 2019-2023», καθώς και τα 25 έργα και δράσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό κι έχουν στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε όλο τον δήμο. Συγκεκριμένα το σχέδιο δράσης που έχει καταρτίσει η «Συνεργασία Τώρα» προβλέπει τα εξής:
1.   Κίνητρα για την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων με βασικό «όπλο» τη γεωγραφική θέση του δήμου Ωραιοκάστρου (γειτνίαση με το λιμάνι, τη βιομηχανική περιοχή, το πολεοδομικό συγκρότημα και τους βασικούς οδικούς άξονες όπως η Εγνατία Οδός).
2.   Δημιουργία «τράπεζας» πληροφοριών η οποία θα καταγράφει και θα «παντρεύει» τη ζήτηση εργαζομένων από τοπικές επιχειρήσεις και την προσφορά από την πλευρά του τοπικού εργατικού κι επιστημονικού προσωπικού. Οι επιχειρήσεις θα αναρτούν τις ανάγκες τους σε προσωπικό οι οποίες θα μπορούν να καλύπτονται από τους ανέργους οι οποίοι θα αναρτούν, στην ίδια βάση δεδομένων, τα βιογραφικά τους.
3.   Γραμμή δικτύωσης μεταξύ των επιχειρήσεων του δήμου προκειμένου οι τοπικές εταιρίες να αναζητούν λύσεις για την προμήθεια προϊόντων απευθυνόμενες πρώτα σε παραγωγικές εταιρίες που έχουν την έδρα τους εντός των ορίων του δήμου.   
4.   Εξορθολογισμός και επανασχεδιασμός των δρομολογίων που εκτελούν τα απορριμματοφόρα και τα οποία δεν έχουν αλλάξει εδώ και 20 χρόνια! Στόχος η βελτίωση της εικόνας του δήμου όσον αφορά στην καθαριότητα, αλλά και η εξοικονόμηση πόρων από χαμένες εργατοώρες και καύσιμα, προκειμένου να καταστεί εφικτός ο απώτερος σκοπός που είναι η μείωση των δημοτικών τελών.
5.   Επένδυση στην πρόληψη για τον κίνδυνο τόσο των πυρκαγιών όσο και των πλημμυρών. Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Πολυχρονίδης, για κάθε ένα ευρώ που επενδύεται στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών, εξοικονομούνται 20 ευρώ τα οποία θα απαιτούνταν για έργα αποκατάστασης. Στόχος είναι πρωτίστως να μη θρηνήσουμε θύματα καθώς και να εξοικονομηθούν χρήματα.
6.   Καθαρισμός και διαμόρφωση ρεμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα πλημμυρών στον δήμο Ωραιοκάστρου. 
7.   Δημιουργία πάρκου καλλισθενικής αγωγής στη θέση «Αλώνια», με την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου υπαίθριου αθλητικού εξοπλισμού.
8.   Ενεργειακή αναβάθμιση –μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα οποία τόσο ο κ. Πολυχρονίδης όσο και οι συνεργάτες του διαθέτουν γνώση και εμπειρία- όλων των δημοτικών κτιρίων, μεταξύ των οποίων και τα σχολεία, καθώς κάθε χρόνο χάνονται τεράστια κονδύλια για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του δήμου.
9.   Σταδιακή αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας σε όλο τον δήμο με στόχο αφενός τη μείωση του ενεργειακού κόστους κατά 60%-70% και αφετέρου τον καλύτερο φωτισμό που θα λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε μορφής παραβατικότητα.
10.                Άσκηση πίεσης προς τους αρμόδιους φορείς για την κάλυψη όλων των περιοχών του δήμου με φυσικό αέριο.
11.                Συντηρήσεις αθλητικών χώρων και υποδομών και στήριξη των συλλόγων.
12.                Κατασκευή κερκίδας με σκέπαστρο στο γήπεδο του Κεραυνού και κατασκευή χώρου άθλησης στο Παλαιόκαστρο.
13.                Προσωρινή κάλυψη του κολυμβητηρίου στο Ωραιόκαστρο με «μπαλόνι» ώστε να καταστεί άμεσα εφικτή η λειτουργία του 12 μήνες το χρόνο και στη συνέχεια αναζήτηση ευρωπαϊκού προγράμματος για την ένταξη της σχετικής μελέτης που προβλέπει κατασκευή σύγχρονου στεγάστρου.
14.                Περιβαλλοντικές δράσεις και πάρκα ανακύκλωσης δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση των δημοτών και των μαθητών για θέματα όπως η κυκλική οικονομία και η διαχείριση των μπλε και καφέ κάδων.
15.                Προστασία του δάσους το οποίο έχει εγκαταλειφθεί.
16.                Κατασκευή ειδικών χωρισμάτων στο Κονταξοπούλειο ώστε το ένα γήπεδο να «μετατρέπεται» σε τρία για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των συλλόγων.
17.                Κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου στη Γαλήνη.
18.                Μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων στο εργοτάξιο και σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, καθώς και προμήθεια της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής που θα διευκολύνει το έργο των δημοτικών υπαλλήλων.
19.                Δράσεις για τα άτομα της λεγόμενης τρίτης ηλικίας όπως η παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, οι επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες («σχολή γιαγιάδων και παππούδων») για καλύτερη επικοινωνία με τα εγγόνια τους και λειτουργία γραμμής κοινωνικής υποστήριξης.
20.                Προστασία και ανάδειξη του ορεινού όγκου του δήμου Ωραιοκάστρου ο οποίος μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για ένα πράσινο τόξο, το οποίο θα μετατραπεί στο δασικό «μέτωπο» του πολεοδομικού συγκροτήματος. Θα καταλήγει μέσω Φιλύρου στη Θέρμη και θα είναι το… αντίβαρο στο «θαλάσσιο μέτωπο» της Θεσσαλονίκης η ανάδειξη του οποίου έχει ήδη δρομολογηθεί.
21.                Ενίσχυση της τοπικής αγοράς με δράσεις σε συνεργασία με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο (ΕΣΩ) και με σταδιακή λειτουργία της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας.
22.                Κατασκευή περιπατητικού μονοπατιού για την ασφαλή σύνδεση της Γαλήνης με τον κεντρικό δήμο.
23.                Ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων, καθώς ο δήμος Ωραιοκάστρου είναι «πρωταθλητής» στην παραγωγή γάλακτος, αυγών και δημητριακών υψηλής ποιότητας, ενώ στα όριά του λειτουργούν μικρές και μεγάλες παραγωγικές μονάδες, αλλά και παραδοσιακές επιχειρήσεις του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.
24.                Κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη Γαλήνη. Η σχετική μελέτη είχε ολοκληρωθεί από τον κ. Πολυχρονίδη όταν παρέδωσε το 2014 το χαρτοφυλάκιο του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων αλλά, εδώ και πέντε χρόνια παρέμεινε ξεχασμένη στα «συρτάρια» της απερχόμενης διοίκησης η οποία περιορίστηκε στην τοποθέτηση… ταμπέλας για το έργο πριν από λίγες μέρες.
25.                  Ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία και με την αναζήτηση διαδημοτικής συνεργασίας για την επίλυση του προβλήματος.

Πλήρες ψηφοδέλτιο
Ο κ. Πολυχρονίδης αναφέρθηκε, επίσης, στην απόφαση της παράταξής του να μην «κατεβάσει» συνδυασμό για τα τοπικά συμβούλια των μικρών κοινοτήτων παρά μόνο για το τοπικό στην Κοινότητα Ωραιοκάστρου των 25.000 κατοίκων όπου οι υποψήφιοι με τη  «Συνεργασία Τώρα» είναι δεκαεπτά. Ακόμη υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο και το μεράκι των 51 υποψηφίων του συνδυασμού του και στις τρεις εκλογικές περιφέρειες (Καλλιθέας, Μυγδονίας και Ωραιοκάστρου) και κάλεσε τους δημότες να τους στηρίξουν με την ψήφο τους. «Δώστε μας ισχυρή εντολή κι εμείς θα σας δικαιώσουμε», επανέλαβε ο κ. Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας πως τα ψηφοδέλτιά του τόσο για τον Δήμο όσο και για το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Ωραιοκάστρου είναι πλήρη κάτι που δεν κατάφεραν οι άλλοι συνδυασμοί.
Έντιμη πορεία
«Ξέρετε πως όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μια έντιμη πορεία. Έτσι θα πορευτούμε και στη συνέχεια» υπογράμμισε ο κ. Πολυχρονίδης και συμπλήρωσε με νόημα: «Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Ξέρουμε τι καπνό φουμάρει ο καθένας. Στον τόπο που ζούμε κανείς από τους συνυποψηφίους μου δεν είναι καινούργιος στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Τρεις αποκρύπτουν το γεγονός ότι δεν τους εκλέξατε καν δημοτικούς συμβούλους όταν ήταν υποψήφιοι. Κάποιος άλλος αρνείται να αναλάβει ακόμη και σήμερα την πολιτική ευθύνη της εκλογής της σημερινής διοίκησης, μιας διοίκησης που θα μείνει στην ιστορία για το γεγονός ότι δεν παρέδωσε ούτε ένα ολοκληρωμένο έργο παρά μόνο πινακίδες για έργα που ΘΑ κάνει στη  δημοτική ενότητα Ωραιοκάστρου. Τα συμπεράσματα και η επιλογή δικά σας». Εμείς, συνέχισε ο κ. Πολυχρονίδης, «τολμήσαμε να μιλήσουμε με την κοινωνία. Τολμήσαμε να μιλήσουμε δια ζώσης με τους νέους. Και ξέρετε γιατί. Γιατί εμείς ξέρουμε τα προβλήματα, έχουμε επεξεργαστεί τις λύσεις, μπορούμε και ολοκληρώνουμε έργα. Το έχουμε αποδείξει. Κάποιοι από τους αντιπάλους μας επιχείρησαν να μας αντιγράψουν σε ιδέες και καινοτομίες. Σας καλώ, όμως, να επιλέξετε τη δική μας πρόταση, το πρωτότυπο που είναι και το καλύτερο».
Ο κ. Πολυχρονίδης επισήμανε ακόμη πως η επόμενη μέρα των εκλογών επιβάλλει συνεργασίες, συναίνεση και διάλογο. Και κάλεσε τους δημότες του Ωραιοκάστρου να κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά τους «σε όσα γράφονται τις τελευταίες μέρες κατά της παράταξης και των στελεχών της, καθώς και να αποδοκιμάσουν όσους συμπεριφέρονται λες και ο δήμος είναι τσιφλίκι τους. Εμείς σεβόμαστε τους συμπολίτες μας. Δεν παρκάρουμε σε ράμπες για ΑΜΕΑ», δήλωσε με νόημα και σε κλίμα έντονου ενθουσιασμού παρουσίασε όλους τους υποψηφίους οι οποίοι στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της «Συνεργασία Τώρα» για τον δήμο Ωραιοκάστρου και για τοπικό συμβούλιο για την Κοινότητα Ωραιοκάστρου.
«Ό,τι κι αν πουν, ό,τι κι αν κάνουν δεν μπορούν να μας σταματήσουν. Το τρένο μπήκε στις ράγες! Τίποτα δεν το σταματά! Είναι σε πορεία Νίκης, Νίκης για τον Δήμο Ωραιοκάστρου», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Ανέστης Πολυχρονίδης.



(Για επικοινωνία: Ανέστης Πολυχρονίδης, τηλ. 6977 355 230)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!