Ανέστης Πολυχρονίδης: «Η Νίκη είναι δική μας»! Κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα του κτιρίου «Παύλος Μελάς» όπου έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων



                                                                  

                                                                              Ωραιόκαστρο 16-05-2019

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανέστης Πολυχρονίδης: «Η Νίκη είναι δική μας»!

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του κτιρίου «Παύλος Μελάς» έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων με τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα»


Τη βεβαιότητα ότι η «Συνεργασία Τώρα» θα είναι ο νικητής των δημοτικών εκλογών εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (15/5) για την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων οι οποίοι συγκροτούν τα ψηφοδέλτια της δημοτικής του παράταξης. «Η Νίκη είναι δική μας, διότι έχουμε σχέδιο για το Ωραιόκαστρο με δράσεις μελετημένες και υλοποιήσιμες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρονίδης και κάλεσε τους δημότες του Ωραιοκάστρου, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα του κτιρίου «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο, να δώσουν ισχυρή δύναμη στη «Συνεργασία Τώρα» ώστε «να μπορέσουμε νε εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας». Κι έδωσε μια μικρή γεύση των πρώτων δράσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του με στόχο την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας και τη μετεξέλιξη του Ωραιοκάστρου σε έναν δήμο πρότυπο, ανθρώπινο και όμορφο ο οποίος θα αποτελεί πόλο έλξης για νέους κατοίκους, για νέες επιχειρήσεις αλλά και για τουρίστες ή εκδρομείς από το πολεοδομικό συγκρότημα ή τους γύρω νομούς και όχι μόνο.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» παρέθεσε επιγραμματικά 12 πρωτοβουλίες στις οποίες θα προχωρήσει άμεσα μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου στην 1η Σεπτεμβρίου 2019:
1.   Λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής, άμεσης κοινωνικής υποστήριξης. Θα στελεχωθεί με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, για την υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, των νέων, των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, σε θέματα σχολικού εκφοβισμού, εθισμού στο διαδίκτυο, κοινωνικού αποκλεισμού, καταπολέμησης του ρατσισμού κάθε μορφής και εμπέδωσης στην πράξη, της κοινωνικής αλληλεγγύης.
2.   Θεσμοθέτηση οργανωμένων συναντήσεων και διαβούλευσης του δημάρχου με τα 15μελή συμβούλια των Λυκείων του Δήμου, παρουσία των προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των διευθυντών των σχολικών μονάδων. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται τον Νοέμβριο και τον Απρίλιο κάθε έτους, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα προβλήματα, όπως τα αντιλαμβάνονται οι μαθήτριες και μαθητές.
3.   Δημιουργία γραμμής υποστήριξης των ανέργων μέσω εύρεσης εργασίας σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του δήμου.  
4.   Κλειστό κολυμβητήριο «4 εποχών».
5.   Δημιουργία πάρκου καλλισθενικής αγωγής, με την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου υπαίθριου αθλητικού εξοπλισμού.
6.    Δράσεις για τα άτομα της λεγόμενης τρίτης ηλικίας όπως η παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες.
7.   Κίνητρα για την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων με βασικό «όπλο» τη γεωγραφική θέση του Ωραιοκάστρου (γειτνίαση με το λιμάνι, με το πολεοδομικό συγκρότημα και τους βασικούς οδικούς άξονες).  
8.   Σταδιακή αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας με στόχο αφενός τη μείωση του ενεργειακού κόστους κατά 60-70% και αφετέρου τον καλύτερο φωτισμό του δήμου που θα λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε μορφής παραβατικότητα.
9.   Ενίσχυση της τοπικής αγοράς με δράσεις σε συνεργασία με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο (ΕΣΩ).
10.                Ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων, καθώς ο δήμος Ωραιοκάστρου είναι «πρωταθλητής» στην παραγωγή γάλακτος, αυγών και δημητριακών υψηλής ποιότητας, ενώ στα όριά του λειτουργούν μικρές και μεγάλες παραγωγικές μονάδες, αλλά και παραδοσιακές επιχειρήσεις του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.
11.                Προστασία και ανάδειξη του ορεινού όγκου του Ωραιοκάστρου ο οποίος μπορεί να αποτελέσει το στρατηγικό εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής και την εξωστρέφεια του δήμου. Στόχος η ανάπτυξη ενός «πράσινου τόξου» (κάτι αντίστοιχο με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου) το οποίο θα ξεκινάει από το Ωραιόκαστρο και θα φτάνει έως τη Θέρμη.
12.                Κατασκευή ενός Πολυχώρου Πολιτισμού στο Ωραιόκαστρο.  
      
«Όχι» στα πολυδάπανα εκλογικά κέντρα

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Πολυχρονίδης αναφέρθηκε ακόμη στις καινοτομίες που εφαρμόζει η δημοτική του παράταξη ενόψει των δημοτικών εκλογών. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται η απόφαση να μη μπει στη διαδικασία λειτουργίας των μεγάλων εκλογικών κέντρων με τις τεράστιες φωτογραφίες και αφίσες που παραπέμπουν σε παρωχημένες  αντιλήψεις και παλαιές εποχές. «Σήμερα οι συνδημότες μας έχουν πολλά προβλήματα. Οι εποχές είναι δύσκολες και τα ακριβά προεκλογικά κέντρα και οι πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες με τις χλιδάτες εκδηλώσεις αποτελούν πρόκληση. Εμείς γυρίσαμε την πλάτη σε αυτές τις πρακτικές διότι θέλουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη, σε όλες τις κοινότητες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας πως αντί εκλογικών κέντρων η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα» θα στήνει ομπρέλες και μικρά σταντ σε διάφορα σημεία τόσο στον κεντρικό δήμο όσο και στις περιφερειακές κοινότητες όπου υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα ενημερώνουν τους πολίτες για τις θέσεις της παράταξης και θα απαντούν στα ερωτήματά τους. Το πρόγραμμα λειτουργίας των συγκεκριμένων σταντ θα ανακοινώνεται εγκαίρως ώστε να το γνωρίζουν οι κάτοικοι της κάθε περιοχής.
Μια δεύτερη καινοτομία την οποία ανέδειξε ο κ. Πολυχρονίδης είναι η απόφαση της παράταξής του να μην «κατεβάσει» συνδυασμό για τα τοπικά συμβούλια των μικρών κοινοτήτων παρά μόνο για το τοπικό στην Κοινότητα Ωραιοκάστρου των 25.000 κατοίκων. «Δεν θέλαμε να διχάσουμε τις μικρές τοπικές κοινωνίες, την επιλογή των οποίων εμπιστευόμαστε και θα σεβαστούμε ως δημοτική αρχή. Εμείς θα συνεργαστούμε με όλους όσοι εκλεγούν στα τοπικά συμβούλια των Κοινοτήτων», επανέλαβε ο κ. Πολυχρονίδης και κάλεσε τους δημότες του Ωραιοκάστρου να στηρίξουν το ιδιαίτερα αξιόλογο δυναμικό των υποψηφίων που στελεχώνουν τόσο τα ψηφοδέλτια των τριών εκλογικών περιφερειών όσο και το ψηφοδέλτιο για το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Ωραιοκάστρου.

Οι υποψήφιοι

Ειδικότερα, τα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων με τη «Συνεργασία Τώρα» και επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη έχουν ως εξής:




Εκλογική Περιφέρεια Καλλιθέας
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ      ΣΑΒΒΑΣ                του         ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΔΟΥΜΠΑΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ            του ΣΤΑΥΡΟΥ, ΚΑΤΣΑΡΩΝΑΣ                ΧΡΗΣΤΟΣ              του         ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΕΝΕΞΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ        ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΟΥΜΠΟΥΡΙΔΗΣ   ΛΑΖΑΡΟΣ             του         ΙΩΑΝΝΗ, ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του         ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΤΣΑΛΙΔΗΣ            ΓΕΩΡΓΙΟΣ             του         ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ               ΙΩΑΝΝΗΣ             του         ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια Μυγδονίας
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
 ΓΚΟΚΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ     ΕΛΕΝΗ του         ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΓΟΓΑΛΗ        ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ     του         ΧΡΗΣΤΟΥ, ΚΑΡΑΣΤΕΡΙΟΥ     ΑΣΤΕΡΙΟΣ             του         ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ              ΧΡΗΣΤΟΣ              του         ΑΣΤΕΡΙΟΥ, ΚΟΥΡΟΥΚΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ             του         ΣΑΒΒΑ, ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ         ΗΛΙΑΣ    του         ΧΡΗΣΤΟΥ, ΛΙΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ             του         ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΠΟΛΑΣ           ΑΣΤΕΡΙΟΣ του         ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΠΟΥΖΙΚΑ ΓΚΑΤΖΟΛΑ           ΦΩΤΕΙΝΗ             του         ΣΤΑΥΡΟΥ, ΝΑΖΙΡΗ            ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ       του         ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΛΟΥ               ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ)        του         ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΠΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ             του         ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΠΑΣΣΙΑΣ       ΝΙΚΟΛΑΟΣ          του         ΑΣΤΕΡΙΟΥ, ΧΑΤΖΗΑΓΟΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ             του         ΜΕΝΕΛΑΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια Ωραιοκάστρου
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΑΓΑ ΒΑΞΕΒΑΝΕΛΛΗ         ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΑ)                του         ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ         ΜΑΡΘΑ                του ΓΚΕΡΑΚΛ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ              του         ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΓΚΙΟΥΛΟΥΜΙΔΗΣ                ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του         ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΓΚΟΥΝΤΑΣ      ΜΙΧΑΗΛ               του         ΚΟΣΜΑ, ΚΑΔΙΤΗΣ             ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ    του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ           ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ       του         ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΑΤΣΙΑΝΟΥ             ΑΡΕΤΗ   του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΕΠΕΤΖΗ ΤΣΙΤΑΜΠΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ                 του         ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ             του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΜΑΝΤΑ         ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΒΑΣΩ)              του         ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΥ     ΔΗΜΗΤΡΑ           του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΝΟΤΤΑ     ΑΝΝΑ του         ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ          ΓΕΩΡΓΙΟΣ             του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ             του         ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΥΛΩΝΑ ΜΑΛΛΙΟΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του         ΙΩΑΝΝΗ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ             ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ       του         ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του         ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΑΠΑΛΥΡΑΣ ΑΝΕΣΤΗΣ              του         ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ                του         ΑΧΙΛΛΕΩΣ, ΣΛΑΜΠΕΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ            του         ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ         του         ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ           ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΡΑΦΑΕΛΑ        του ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ, ΤΕΛΙΟΥΣΗ ΑΜΑΛΙΑ               του         ΙΩΑΝΝΗ, ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ             του         ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ       ΗΡΑΚΛΗΣ             του         ΑΔΑΜ, ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ        ΘΕΟΔΩΡΟΣ         του         ΔΑΜΙΑΝΟΥ, ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΦΡΑΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ              ΕΛΠΙΔΑ                 του         ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ          ΓΕΩΡΓΙΟΣ του         ΧΡΗΣΤΟΥ

Κοινότητα Ωραιοκάστρου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Κοινότητας
ΑΒΛΑΣΤΗΜΙΔΗΣ              ΜΑΝΩΛΗΣ          Του        ΒΕΜΠΕΡ, ΒΑΓΙΑΝΑ          ΒΑΣΙΛΙΚΗ             Του        ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΒΕΡΓΙΔΟΥ             ΕΛΕΝΗ  (ΕΛΕΝΑ)               Του        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,           ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΕΒΕΚΚΑ            Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ,  ΓΚΟΥΜΑΣ               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               Του        ΑΝΔΡΕΑ, ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ Του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ                ΛΑΜΠΡΟΣ           Του        ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΗΣ         ΓΙΑΝΝΗΣ              Του ΛΕΩΝΙΔΑ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ       ΓΕΩΡΓΙΟΣ             Του        ΗΛΙΑ, ΜΑΥΡΟΤΕΛΗ          ΜΑΡΙΑ Του        ΦΩΤΙΟΥ, ΜΑΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ           ΙΩΑΝΝΗΣ             Του        ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ          ΑΔΑΜ (ΑΚΗΣ)    Του ΠΕΤΡΟΥ, ΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ (ΕΦΗ)   Του        ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΠΑΣΠΑΛΤΣΗΣ           ΙΩΑΝΝΗΣ             Του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΠΟΝΤΙΚΗ ΑΝΝΑ    Του        ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΣΤΑΛΙΔΗΣ          ΙΩΑΝΝΗΣ             Του        ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΤΣΑΚΙΡΗ               ΕΥΓΕΝΙΑ (ΝΟΥΛΑ)             Του        ΘΕΟΔΩΡΟΥ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!