Αστ. Γαβότσης απο Πετρωτό Μονόλοφο: Μετά από χρόνια ολοκληρώνονται και πάλι έργα




«Έχουμε όραμα για τον τόπο μας, έχουμε σχεδιάσει έργα, πολλά από αυτά έχουν υλοποιηθεί αλλά υπάρχουν κι άλλα, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Θα ήθελα ακόμη μια θητεία για να μπορέσω να ολοκληρώσω τον στρατηγικό σχεδιασμό, που εδώ και χρόνια έχουμε εκπονήσει και υλοποιούμε με συνέπεια ως παράταξη για το Ωραιόκαστρο. Ο Δήμος Ωραιοκάστρου εξελίσσεται διαρκώς και πλέον αλλάζει μορφή. Μετά από χρόνια ολοκληρώνονται και πάλι έργα. Απόδειξη αυτού, ότι ο δήμος σήμερα έχει μία «βεντάλια» έργων που φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ», επισήμανε μιλώντας στο Πετρωτό και στον Μονόλοφο ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης.
«Κατεβαίνω στις εκλογές πιο δυνατός, έχω την σημαντική εμπειρία της διοίκησης ενός Καλλικρατικού Δήμου, ο απολογισμός του έργου μας είναι καθρέπτης όλων όσων υποστηρίζω, ενώ εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε σαφείς στόχους για το σύγχρονο Ωραιόκαστρο. Ο Δήμος δεν πατάει πλέον στο κενό. Δεν χρειάζεται να χτίσουμε τίποτα από την αρχή πια, περατώνουμε έργα, υλοποιούμε άλλα και σχεδιάζουμε ακόμη περισσότερα», υποστήριξε ο κ. Γαβότσης.
Την ίδια στιγμή, ο δήμος Ωραιοκάστρου ανοίγει τις πύλες του στη νέα ψηφιακή εποχή, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Μέσα από μια πλατφόρμα συμμετοχής και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, θα μπορεί να συμμετέχει και να συνδιαμορφώνει την στρατηγική και την λειτουργία του Δήμου.
Παράλληλα έρχεται η πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών και η απλούστευση των διαδικασιών. Πώς;
– αξιοποιώντας εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας (Βελτιώνω την Πόλη μου, προσωποποιημένη ενημέρωση μέσω έξυπνων ειδοποιήσεων και ηλεκτρονικές πληρωμές).
– με την εγκατάσταση ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαχείρισης αιτημάτων του πολίτη.
– με το ηλεκτρονικό σύστημα διακίνησης εγγράφων (ήδη έχει εγκατασταθεί στο Δήμο).
– με τη συμμετοχή του Δήμου σε πρόγραμμα για την απλούστευση και τυποποίηση των διαδικασιών. Στόχος είναι στο τέλος του 2019 να μη διακινείται μέσα στο Δήμο κανένα έγγραφο σε έντυπη μορφή.
– με τη συμμετοχή του Δήμου σε δράσεις συμμετοχικού προϋπολογισμού. Ο προϋπολογισμός μας θα είναι πλήρως διαθέσιμος σε όλους, σε πραγματικό χρόνο μέσω του διαδικτύου.
Στο Πετρωτό λύσαμε όλα τα προβλήματα της τηλεοπτικής κάλυψης. Για το υπόλοιπο του δήμου Καλλιθέας (Μονόλοφο, Πετρωτό, Ν. Φιλαδέλφεια), επικαιροποιήσαμε μελέτη για την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για αποχετεύσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η στατική αποκατάσταση του κλειστού Θεάτρου Μονολόφου έχει ολοκληρωθεί.
Πολλά ακόμη έργα έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης ή εκτελούνται ή έχουν ήδη αποπερατωθεί.
Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την ένταξη των έργων αποχέτευσης των οικισμών Μεσαίου και Φιλαδέλφειας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 4.730.229,13 ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Μεσαίου και Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς και την κατασκευή εξωτερικού συλλεκτήριου αγωγού, ο οποίος θα συνδέεται με τον συλλεκτήρα των οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας.
Επιπλέον, μεταξύ άλλων προωθούνται η ύδρευση της Μυγδονίας, που είναι ένα έργο 4 εκατ. ευρώ, το έργο των 3,1 εκατ. ευρώ για την διαχείριση των όμβριων υδάτων σε όλο τον Δήμο Ωραιοκάστρου, 12 εκατ. ευρώ που διατίθενται για νέα σχολεία σε όλο το Δήμο, 3,1 εκατ. ευρώ για την αλλαγή αμιαντοσωλήνων στην Μυγδονία, η δημιουργία Open Mall, η
μελέτη υδροδότησης σχετικά με την αύξηση ποσότητας και ποιότητας νερού στον πρώην Δήμο Καλλιθέας, η δημοπράτηση της αποκατάστασης του καμένου Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας κα.
Άλλη μεγάλη παρέμβαση είναι η συντήρηση της Συμμαχικής Οδού, που είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση της Βιομηχανικής Περιοχής και των χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι καθημερινά διέρχονται από την περιοχή με τα οχήματα τους.
«Αλλαγή σελίδας» για τον Δήμο Ωραιοκάστρου υπάρχει και στον τομέα της καθαριότητας, όπου η προμήθεια νέου εξοπλισμού και η παροχή ανταποδοτικών υπηρεσιών στους δημότες, άλλαξαν καθολικά τα δεδομένα.
Με πρωτοβουλίες της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας αναβαθμίζεται η επικοινωνία με τους πολίτες και ξεκινά η εφαρμογή ενός συστήματος όπου όλοι οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να συμβάλλουν κι αυτοί στην καλυτέρευση της εικόνας του Δήμου.
Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου προχώρησε στην αγορά δύο υπερσύγχρονων σαρώθρων, που με την συχνή τους παρουσία στους δρόμους, συμβάλλουν στη βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά και της εικόνας του Δήμου.
Ακόμη, υπογράψαμε σύμβαση για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στον Δήμο μας. Η σχετική σύμβαση χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και στόχο έχει τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και της εικόνας του Δήμου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!