Αστέριος Γαβότσης από Ν.Φιλαδέλφεια: Ως διοίκηση αισθανόμαστε ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε ότι οι κόποι μας πιάνουν τόπο

Βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων πέτυχε στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας η Δημοτική Αρχή του Ωραιοκάστρου.
Στο πλαίσιο αυτό επιλύθηκαν πλήρως όλα τα προβλήματα πρόσβασης των κατοίκων των περιοχών της Νέας Φιλαδέλφειας και του Πετρωτού στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.
Έπειτα από προσωπικές ενέργειες του Δημάρχου Ωραιοκάστρου κ. Αστέριου Γαβότση και του αντιδημάρχου Καλλιθέας Χρήστου Παναγιωτίδη, στις δύο παραπάνω περιοχές εξαλείφθηκαν τα σχετικά προβλήματα σύνδεσης και παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου.
Έτσι, επιλύθηκε ένα χρόνιο ζήτημα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας και του Πετρωτού, οι οποίοι βρίσκονταν εκτός τηλεοπτικής κάλυψης.
Την ίδια στιγμή πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια ενός από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα στον Δήμο Ωραιοκάστρου, η γέφυρα της Ν. Φιλαδέλφειας.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο 1.380.000 ευρώ εκ των οποίων οι 300.000 ευρώ προήλθαν από χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Υπενθυμίζεται ότι για την κατασκευή της γέφυρας στη Ν. Φιλαδέλφεια υπεγράφη σύμβαση το 2010, ωστόσο παρέμεινε ανενεργή μέχρι και το 2014.
Όταν ανέλαβε η διοίκηση Γαβότση προχώρησε άμεσα σε νέα μελέτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο. Τελικά δημοπρατήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και στις αρχές του 2018 οι κάτοικοι της περιοχής είδαν εργάτες και σκαπτικά μηχανήματα να μπαίνουν στο χώρο και να ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής. 
«Ως διοίκηση αισθανόμαστε ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε ότι οι κόποι μας πιάνουν τόπο. Η γέφυρα που παραδώσαμε δεν έχει καμία σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό και τη μελέτη που παραλάβαμε το 2014. Φτιάξαμε νέα μελέτη από την αρχή κι αυτό γιατί βάλαμε ένα μεγάλο στοίχημα όταν αναλάβαμε: να παραδώσουμε στους κατοίκους του δήμου μας έργα πνοής. Και ανάμεσα σ΄αυτά είναι και η γέφυρα της Ν. Φιλαδέλφειας. Ένα σημείο, όπου στο παρελθόν είχαμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που βελτιώνει την καθημερινότητά τους και την ποιότητα ζωής τους, γίνεται σήμερα μία απτή πραγματικότητα.Κάθε φορά που χτίζουμε κάτι για αυτόν τον τόπο η χαρά μας είναι μεγάλη γιατί έτσι καταφέρνουμε να αποδεικνύουμε στις «σειρήνες» των αντιπάλων μας ότι και ακούμε τα προβλήματα των δημοτών μας αλλά δίνουμε και λύσεις.Στην περιοχή δεν έχουμε υλοποιήσει μόνο την γέφυρα, αλλά και αρκετά χιλιόμετρα νέων ασφαλτοστρώσεων, όπως και έργα ομβρίων στην περιοχή της Παναγίτσας», επισήμανε μιλώντας στους κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας ο κ. Γαβότσης.
Πρόσφατα, επίσης το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε αμετάκλητα την ένταξη των έργων αποχέτευσης των οικισμών Μεσαίου και Φιλαδέλφειας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 4.730.229,13 ευρώ.
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου εξελίσσεται διαρκώς και πλέον αλλάζει μορφή. Μετά από χρόνια γίνονται και πάλι έργα. Απόδειξη αυτού, ότι ο δήμος σήμερα έχει μία «βεντάλια» έργων που φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!