Η εξαπάτηση της Δημοκρατίας (μια πολιτική αλληγορία σε βιβλίο)


Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (μια πολιτική αλληγορία σε βιβλίο)

https://www.pigi.gr/?product=exapatisi-tis-dimokratias


«Οι πόρτες στο Μέγαρο Μαξίμου έκλεισαν και τα επιτελεία ξεκίνησαν να δουλεύουν πυρετωδώς. Ο Πρωθυπουργός έδινε τις κατευθυντήριες γραμμές, ενώ ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, συντόνιζε τις ομάδες δράσης. Τα τηλέφωνα χτυπούσαν και τα πληκτρολόγια ένιωθαν τους μανιώδεις χτύπους των δαχτύλων στις πλάτες τους.
Την ίδια  στιγμή, οι δύο άνδρες χαμογελούσαν μ ένα διαφορετικό χαμόγελο, κάπως αλλιώτικο και ασαφές.Δεν ήταν εκείνο το ειλικρινές χαμόγελο της αμεσότητας, αλλά το άλλο, το νοθευμένο χαμόγελο , που υπάρχει στα χείλη χαιρέκακα και ματαιόδοξα. Οι δύο άνδρες χαιρόντουσαν , αλλά ήταν περισσότερο μια φοβισμένη χαρά, παρά μια χαρά πραγματικής ευχαρίστησης. Ήταν μια χαρά διαποτισμένη απ τον σκοπό της παραποίησης της αλήθειας…

Μέσα στην αχλή των αναμνήσεων, η ευτυχία έβγαλε τα μαύρα ρούχα. Ο φόβος κάλυψε τη γύμνια της με τη θαλασσί τη φούστα…

Αφού πέρασε περίπου ένας μήνας, όπου τα ΜΜΕ, η Εκκλησία, οι Ακαδημαϊκοί και οι υπόλοιποι θεσμικοί και μη παράγοντες της χώρας επιδόθηκαν σε μια ακραιφνή προπαγάνδα κατά των προσφύγων , η συγκυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος…»

Το βιβλίο

Με το που κυκλοφόρησε το παιχνίδι, οι άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους και βάλθηκαν να κυνηγούν τους συμπολίτες τους. Έφτασαν, μάλιστα , και μέχρι τη Βουλή προσπαθώντας να αιχμαλωτίσουν τους πολιτικούς. Κάθε φορά που έπιαναν και έναν στην εικονική τους πραγματικότητα , χαμογελούσαν χαιρέκακα. Το ίδιο χαιρέκακα χαμογελούσαν και οι πολιτικοί που παρατηρούσαν αυτήν την κατάσταση μέσα απ τα πολυτελή γραφεία τους. Είχαν αιχμαλωτίσει έναν ολόκληρο λαό χωρίς να κάνουν τίποτε. Είχαν αιχμαλωτίσει έναν ολόκληρο λαό. Τελεία. Η αιχμαλώτιση δεν επιδέχεται συνέχεια…

«Η «Εξαπάτηση της Δημοκρατίας» αποτελεί μία πολιτική αλληγορία, που ανατέμνει την Ελλάδα της κρίσης.Με όχημα τη μυθοπλασία, επιχείρησα να φτιάξω μία ιστορία που θα κινείται παράλληλα με όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια, εγκιβωτίζοντας ταυτόχρονα πραγματικά γεγονότα και αναδεικνύοντας ομοιότητες της σημερινής πολιτικής περιόδου με προηγούμενες», λέει ο συγγραφέας του βιβλίου Παναγιώτης Κολέλης. (επισυνάπτεται συνέντευξη)

Ο συγγραφέας

Ο Παναγιώτης Κολέλης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1990 στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Οικονομικά και Δημοσιογραφία στην Ελλάδα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση.
Η «Εξαπάτηση της Δημοκρατίας», είναι το πρώτο του βιβλίο.


  
Η Εξαπάτηση της Δημοκρατίας  - Παναγιώτης Κολέλης - e-mail: kolelis.p@gmail.com
tel: 694 545 5673


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!