Αναβάθμισ εκπαιδευτικών δομών στο δήμο Παύλου Μελά

Πριν ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά, συνεχίζονται τα καλά νέα από το Τμήμα Σχολικής Στέγης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Παύλου Μελά για τη μαθητική κοινότητα της Ευκαρπίας, της Σταυρούπολης και της Πολίχνης.
Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών, εθνικών και άλλων κονδυλίων δημιουργεί αφενός τις προϋποθέσεις για κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων και αφετέρου την αναβάθμιση εκπαιδευτικών υποδομών με στόχο την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών με κτίρια πιο φιλικά προς το περιβάλλον, για ένα Δήμο Παύλου Μελά πράσινο και ανθεκτικό.
Οι θετικές εξελίξεις για τη σχολική στέγη, αφορούν:
1. «Προσθήκη ορόφου στο 3ο Δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας» με έγκριση ποσού 938.184 ευρώ, πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1, Υπουργείο Εσωτερικών.
2. Εκδόθηκε η Οικοδομική Άδεια του έργου «Ανέγερση 7ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας Δήμου Παύλου Μελά» που πρόκειται να ανεγερθεί στο Ο.Τ.Γ11, προϋπολογισμού 1.350.000,00 ευρώ, ενεργειακής κλάσης Α+ με δωρεά της Αναστασίας Λαδένη.
3. «Δημιουργία πράσινου δώματος στο σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης» προϋπολογισμού 1.500.000,00 ευρώ, στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».
4. «Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED ενεργειακής κλάσης Α+ και Α++, σε εννέα (9) σχολικά κτίρια του Δήμου Παύλου Μελά», προϋπολογισμού 73.958,56 ευρώ, ώστε να επιτευχθεί τουλάχιστον 60% εξοικονόμηση  χρημάτων. Το έργο θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.

 Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Λαλές, συγχαίρουν τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και τη Διεύθυνση Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων για τα μεγάλα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από αυτά τα έργα καθώς και για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για μια δημόσια παιδεία με σύγχρονες και επαρκείς κτιριακές υποδομές.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!