Η Ομοσπονδία εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Ελλάδος για τις εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ                         
ΟΔΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ   (O.E.Y.O.E)  
Έδρα : Ναυαρίνου 16 , Θεσσαλονίκη                                                                   Πληρ.: Πρόεδρος : Χριστοδούλου Γεώργιος του Νικολάου
Τηλ. : 6953001503
Γεν.Γραμματέας : Φωτίνια Όλγα του Ελευθερίου
Τηλ. : 6989462191                                                                                         

Προς:
Μ.Μ.Ε

                                                           
Θεσσαλονίκη 08.05.2019
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό σε όλα τα ΜΜΕ, εδώ και 8 περίπου μήνες δεν διεξάγονται δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς με σκοπό την απόκτηση άδειας οδήγησης όλων των κατηγοριών. Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι μετά την έναρξη εφαρμογής του Νόμου 4599/2019 στις 12.03.2019 που αφορά τις διαδικασίες των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, την απόλυτη ευθύνη για την διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών, που αιτούνται την απόκτηση άδειας οδήγησης, την έχουν οι Περιφέρειες ανά την Ελλάδα. Επίσης, ο νέος νόμος προβλέπει και την διάθεση του 1/3 του χρηματικού ποσού των  παραβόλων προγραμματισμού είτε θεωρητικής, είτε πρακτικής εξέτασης  προς τις Περιφέρειες της Ελλάδας.
Ο όγκος των υποψηφίων οδηγών που βρίσκονται σε αναμονή ανέρχεται σε 120.000-150.000 καθώς και 2500 σχολές οδηγών που απασχολούν με την σειρά τους και προσωπικό (εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών, γραμματείς κ.α) που αναμένουν την επανέναρξη των πρακτικών εξετάσεων καθώς ο νέος νόμος παρουσιάζει πολλά λειτουργικά προβλήματα.
Η δεδομένη κατάσταση εδώ και 8 μήνες έχει επιφέρει μείωση εσόδων του Κράτους (δεν εκδίδονται τα παράβολα των πρακτικών εξετάσεων), μείωση των πωλήσεων των αυτοκινήτων (καθώς δεν εκδίδονται διπλώματα οδήγησης), απώλεια θέσεων εργασίας για τους υποψήφιους οδηγούς που βρίσκονται σε αναμονή, καθώς και εξαθλίωση όλου του κλάδου των σχολών οδηγών. Το πρόβλημα, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι τεράστιο και πολυδιάστατο και παρ’ όλα αυτά δεν έχει αναδειχθεί όπως θα έπρεπε, με την σπουδαιότητα που του αρμόζει από τα ΜΜΕ.
Στο αγώνα, τον οποίο δίνουν οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών και κυκλοφοριακής αγωγής, όλους αυτούς τους μήνες στην διαδικασία εξεύρεσης λύσεων, είμαστε μόνοι μας, χωρίς βοήθεια από τους αρμόδιους φορείς. Άλλωστε, οι εκπαιδευτές οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής είναι υπεύθυνοι για την εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών και όχι για την εξέταση τους, διαδικασία για την οποία την αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι Περιφέρειες της χώρας, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών για την απόκτηση άδειας οδήγησης και το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για την έκδοση των αδειών οδήγησης.
Επομένως, με βάση όλα τα προαναφερθέντα, ζητάμε από εσάς σε οποιονδήποτε υποψήφιο Περιφερειάρχη φιλοξενείτε σε εκπομπές σας, εφόσον διανύουμε και προεκλογική περίοδο των Περιφερειών, να γίνεται αναφορά και ερώτημα για τον τρόπο με τον οποίο έχουν σκοπό να αντιμετωπίσουν τα δεδομένα προβλήματα, εφόσον και όλοι αυτοί οι πολίτες που βρίσκονται σε πολύμηνη αναμονή είναι και ψηφοφόροι των Περιφερειών.
Εν κατακλείδι, αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα τεράστιο θέμα, πολυδιάστατο και με πολλές επιπτώσεις  το οποίο θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται σε καθημερινή βάση στην επικαιρότητα, με δεδομένο και τους χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται σε αναμονή και εμπλέκονται στη δεδομένη κατάσταση.
Αναμένουμε και την δική σας σωστή ανάδειξη και αντιμετώπιση του προβλήματος και παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση επιθυμείτε.
ΥΓ. Για να γίνει εύκολα αντιληπτός ο όγκος των πολιτών που πλήττονται θα σας αναφέρουμε ένα υποθετικό παράδειγμα. Αν αυτοί οι πολίτες δημιουργούσαν ένα πολιτικό κόμμα, θα είχαν σίγουρη την είσοδο τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.


                                                          Με τιμή,
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γενική Γραμματέας Χριστοδούλου Ν. Γεώργιος                                        Φωτίνια Ελ. Όλγα



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!