Η Δήλωση παραίτησης του επικεφαλής Γιώργου Παπακωνσταντίνου


Θεσσαλονίκη, 30 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση παραίτησης του επικεφαλής Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Έπειτα από μια μεγάλη σε διάρκεια και ένταση προεκλογική περίοδο φτάσαμε στο τέλος με ένα αποτέλεσμα που δεν ευχαρίστησε κανένα. Οι αιτίες γι΄ αυτό το αποτέλεσμα ήταν συγκεκριμένες και θα αναλυθούν το επόμενο διάστημα. Κανένας, όμως, δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη. Είχαμε μια πρόταση ολοκληρωμένη, ένα πρόγραμμα που όμοιο του δεν παρουσιάστηκε ούτε στους μεγάλους δήμους της χώρας. Είχαμε ένα ψηφοδέλτιο, με τους καλύτερους, πιο έμπειρους και βέβαια πιο πρόθυμους και ανιδιοτελείς υποψηφίους. Είχαμε την πιο πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία. Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι αντίπαλοί μας. Είχαμε την καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη καταγραφή των προβλημάτων, όπως επίσης τις πιο ρεαλιστικές λύσεις, με χρονοδιαγράμματα, κόστη και μεγάλη ανάλυση.

Ήμασταν οι μόνοι που θα μπορούσαμε να ασκήσουμε άμεσα διοίκηση και να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου. Ήμασταν η πιο αγαπημένη και ανιδιοτελής ομάδα. Δεν εξαγοράσαμε υποψηφίους, ούτε συνδυασμό. Δεν φτιάξαμε μια παράταξη για να κάνουμε τους εαυτούς μας δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους. Δεν υπήρξαμε και δεν θα υπάρξουμε γραφικοί της τοπικής πολιτικής σκηνής. Δεν κατεβήκαμε και δεν κατεβαίνουμε για να καταγράφουμε δυνάμεις ενός στείρου κομματικού ποσοστού. Δεν κατεβήκαμε γιατί είμαστε ματαιόδοξοι, αλαζόνες, προχωρημένης ηλικίας, που ασχολούνται κατά δήλωσή τους με την πολιτική από διαστροφή. Δεν εκβιάσαμε, δεν χειραγώγησαμε.

Προσπαθήσαμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που εκβιάστηκαν από τους αντιπάλους μας ή τους ανθρώπους τους επειδή ήρθαν σε επαφή μαζί μας γιατί συζήτησαν το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι μας, να τους ανυψώσουμε το ηθικό και να τους πούμε ότι εμείς πιστεύουμε σε μια άλλη κοινωνία, όχι αυτή, που δυστυχώς έχουν επιβάλει οι διοικούντες. Δεν κατεβήκαμε γιατί είμαστε αποτυχημένοι πολιτευτές, που έπρεπε να μας τοποθετήσει με το ζόρι κάπου ο κομματικός μηχανισμός. Επειδή έρχονται εκλογές σε ένα μήνα θα πρέπει να θυμόμαστε κάποια ονόματα, τα οποία δεν πρέπει να ξεχάσουμε, όπως Αναστασιάδης, Βορίδης, Βράνος. Όπως κριθήκαμε εμείς σε αυτές τις εκλογές, έτσι θα κριθούν κι αυτοί στις επόμενες εκλογές. Και στις επόμενες θα κρίνουμε εμείς.

Εμείς όμως κατεβήκαμε, για άλλη μια φορά, από αγάπη για τον τόπο, από ανιδιοτέλεια, γιατί θέλαμε να κάνουμε πράγματα, γιατί είχαμε σχέδιο, εμπειρία και όραμα. Γιατί όλα αυτά και κυρίως το κοινό καλό το βάλαμε πάνω από τις οικογένειές μας, τις δουλειές μας, τους εαυτούς μας. Γιατί ακόμη και τώρα πιστεύουμε ότι στο τέλος πάντα νικάει το καλό.


Η πλειοψηφία, όμως, των συμπολιτών μας επέλεξαν κάτι άλλο. Επέλεξαν τις άνωθεν κομματικές και μη κατευθύνσεις. Επέλεξαν την υποταγή σε μια κακή και με άθλια συμπεριφορά διοίκηση. Υπερψήφισαν έναν συνδυασμό χωρίς πρόγραμμα και έναν υποψήφιο δήμαρχο χωρίς γνώση των θεμάτων του δήμου. Υπερψήφισαν μια αποτυχημένη διοίκηση και έναν δήμαρχο, που δεν έκανε τίποτα από το να διασύρει τον τόπο μας για πέντε χρόνια. Δυστυχώς οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μας, η πλειοψηφία, έκαναν τις χειρότερες δυνατές επιλογές. Είχαμε τονίσει ότι σε αυτές τις εκλογές κρίνονται, πρώτα οι ψηφοφόροι για τις επιλογές τους και μετά οι υποψήφιοι. Δυστυχώς για άλλη μια φορά νίκησε το παρασκήνιο.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου αυτό το εκπληκτικό 15% των συμπολιτών μας, των ανθρώπων του δήμου μας που με ανιδιοτέλεια και ρομαντισμό έκριναν για το μέλλον του τόπου και μας εμπιστεύτηκαν. Είναι η σιωπηλή μειοψηφία αυτών των ανθρώπων που εμφορούνται από αρχές και ιδανικά και δεν βλέπουν τις εκλογές ως μια διαδικασία επίτευξης μικρών και μεγάλων επιδιώξεων, αλλά ως τη στιγμή της επιλογής των καλύτερων που θα οδηγήσουν τον τόπο μπροστά.

Θέλω να ευχαριστήσω το Ωραιόκαστρο, το Μελισσοχώρι και το Μονόλοφο, που μας τίμησαν - ουσιαστικά η πλειοψηφία των πολιτών - με την εμπιστοσύνη τους. Θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Μυγδονίας και της Καλλιθέας, αυτούς τους ηρωικούς ψηφοφόρους, που πήγαν απέναντι σε γραμμές, σε υποδείξεις, σε συμπεριφορές και σε κατευθύνσεις που σίγουρα δεν συνάδουν με την εποχή μας και που δεν τιμούν τον τόπο μας. Αυτά τα ποσοστά των ανθρώπων, οι οποίοι σε αντίθεση με το ρεύμα, κοιτάξανε προγράμματα, ανθρώπους, ιδανικά και σκεφτήκαν διαφορετικά από όλους τους υπολοίπους και από ότι γινόταν στο παρελθόν. Δεν υπάκουσαν ούτε σε εκβιασμούς, ούτε σε χειραγωγήσεις. Γι΄ αυτούς τους ανθρώπους υπήρξαμε σαν παράταξη, γι΄ αυτούς τους ανθρώπους αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που εμπιστευτήκατε το όραμα μου, που έγινε και δικό σας όραμα, και αποδεχθήκατε την πρόταση υποψηφιότητας ως δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι. Δώσαμε όλοι μαζί τον πιο τίμιο και ανιδιοτελή αγώνα και είμαστε οι πραγματικοί νικητές αυτών των εκλογών. Δεν μπορώ να πω το ίδιο γι΄ αυτούς οι οποίοι αυτή την Κυριακή θα διαγκωνιστούν για τη δημαρχία του δήμου μας.

Η Ιδέα μας, γιατί αυτό είναι η παράταξή μας, θα συνεχίσει να υπάρχει, με τους πέντε δημοτικούς συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους τοπικούς συμβούλους, εδώ στον δήμο Ωραιοκάστρου, αλλά και στο Μελισσοχώρι. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το καλό του τόπου μας μέχρι τη μεγάλη νίκη.

Όσον αφορά εμένα, πρέπει να σεβαστώ τη λαϊκή ετυμηγορία. Γνωρίζετε ότι είμαι ένας άνθρωπος αρχών, που δεν μπορώ να μην τηρώ αυτά που πρεσβεύω και ζητώ οι άλλοι να κάνουν. Το μήνυμα του κόσμου ήταν σαφές. Δεν μπορώ και δεν πρέπει, έπειτα από τη δεύτερη ήττα να συνεχίσω. Δεν θα γίνω γραφικός, όπως κάποιοι άλλοι, που για άλλη μια φορά έκαναν κακό στον τόπο τους. Μπορεί το ακροατήριο, στο οποίο απευθύνομαι να μην είναι το σωστό ή μπορεί αυτό το ακροατήριο να μην επιθυμεί αυτά που πρεσβεύω. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Ένας μεγάλος κύκλος ενασχόλησής μου με τα κοινά έκλεισε. Θα τιμήσω την εντολή των πολιτών του 2014 και θα παραμείνω δημοτικός σύμβουλος αντιπολίτευσης έως και τον Αύγουστο, αλλά δεν θα ορκιστώ στη νέα διοίκηση. Θα παραμείνω στην ηγεσία της παράταξης μέχρι τότε και μέχρι να ορίσει νέο επικεφαλή. Το καράβι δεν θα μείνει ούτε στιγμή ακυβέρνητο και θα πάει συντεταγμένα στις νέες προκλήσεις. Θα είμαι πάντα πλάι τους, για οτιδήποτε μπορώ να φανώ χρήσιμος. Θα είμαι ανάμεσά σας στην παράταξη, που μαζί δημιουργήσαμε μέχρι τη νίκη. Πάμε δυνατά, πάμε μπροστά.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!