Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε απόψε ο Θεοδόσης Μπακογλίδης από τον λαό της Καλαμαριάς. Ολοκλήρωσε τον προεκλογικό αγώνα με δυναμική συγκέντρωση


Καλαμαριά 24 – 05 – 2019

                    
                                          
                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε απόψε ο  Θεοδόσης Μπακογλίδης  από   τον λαό της Καλαμαριάς
Ολοκλήρωσε τον προεκλογικό αγώνα με δυναμική συγκέντρωση

Σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση σε όγκο και παλμό, στην οποία οι Καλαμαριώτες έδωσαν δυναμικό παρόν και με την ενθουσιώδη παρουσία τους ψήφο εμπιστοσύνης, μίλησε απόψε ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για την Καλαμαριά»,  Θεοδόσης  Μπακογλίδης, κλείνοντας τον κύκλο των προεκλογικών ομιλιών.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού, ευχαρίστησε τους πολίτες για την τιμή που του έκαναν να βρεθούν κοντά του.
«Η αποψινή σας συμμετοχή είναι μοναδική και συγκινητική. Είναι ξεχωριστή για μένα και τους συνεργάτες μου, γιατί μας οπλίζετε με δύναμη κουράγιο και αποφασιστικότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Πρόγραμμα ρεαλιστικό, που πατά σε σταθερές βάσεις και οικοδομεί με επιμονή και υπομονή μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τον τόπο μας στα χρόνια που έρχονται».

Ο Θεοδόσης Μπακογλίδης στη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του αναφέρθηκε στα μέχρι σήμερα βήματα που έκανε η δημοτική αρχή σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. «Η προηγούμενη πενταετία ήταν ένας αγώνας δύσκολος για όλους. Δεν χωρίσαμε, ενώσαμε. Δεν υποχωρήσαμε, προστατέψαμε. Δεν μετακυλήσαμε το βάρος της οικονομικής υστέρησης στους δημότες, αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες με την ορθολογική μας διαχείριση. Δημοκρατία και αλληλεγγύη σε ανθρώπινη κλίμακα και μέτρα· με αυτές τις αρχές, προχωράμε σε αυτή τη διαδρομή για να χτίσουμε το μέλλον μας. Έχουμε ήδη βάλει τα θεμέλια για να πετύχουμε αυτά που δικαιούμαστε».

Παράλληλα  εξήγησε τους στόχους, τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες που  θέτει για την επόμενη τετραετία  μαζί με την  δέσμευση για την υλοποίησή τους.

Ο κ. Μπακογλίδης, εξέφρασε την αντίθεσή του  στις διχαστικές λογικές, στις μεθοδεύσεις και τους κομματικούς εκβιασμούς, σε ανέξοδες υποσχέσεις χωρίς φραγμούς και όρια, στον μηδενισμό κάθε έργου προόδου σε όφελος παροδικών προεκλογικών επιδιώξεων, στον λαϊκισμό, στον αποπροσανατολισμό του διαλόγου από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης αλλά και σε αυτούς που κρίνουν τους πάντες και τα πάντα, εκτός εαυτών. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «Όσες προεκλογικές φωνές προσπαθούν να διχάσουν την κοινωνία μας χρησιμοποιώντας το ψεύτικο δίπολο «νέοι και παλιοί», «φθαρμένο και άφθαρτο», τους απαντάμε ότι «νέο και άφθαρτο» είναι η τοπική παράταξη που χωρίς κραυγές και διχασμούς μπορεί να αρθρώσει προτάσεις με συναίνεση και διάλογο για τη χάραξη μιας προοδευτικής ελπιδοφόρας πολιτικής. Γιατί γνωρίζει τα προβλήματα και γνωρίζει τα βήματα που πρέπει να κάνει για να τα ξεπεράσει».

Ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ του πολιτικού ήθους κάτι που επιθυμούν, όπως είπε, οι ενεργοί πολίτες και σαρώνεται από τις φτηνές προεκλογικές κορώνες του εφήμερου εντυπωσιασμού.

Αναφερόμενος στη θητεία του της τελευταίας πενταετίας  τόνισε «Παλέψαμε και κρατήσαμε όρθιο τον Δήμο μας μέσα στη δίνη της κρίσης. Γιατί η Καλαμαριά που εμείς ονειρευόμαστε είναι η Καλαμαριά της διαφάνειας. Καμιά σκιά, καμιά γκρίζα ζώνη, καμιά υποψία δεν πλανάται πάνω από την πολιτική και οικονομική διαχείριση του Δήμου μας. Όλα στο φως, ο προϋπολογισμός μας στην κριτική του κάθε δημότη. Δεν δανειστήκαμε. Δεν αυξήσαμε τα Δημοτικά Τέλη. Αντίθετα σε κάποιες περιπτώσεις τα μειώσαμε. Δημιουργήσαμε νέες δομές στην κοινωνική πολιτική για να αντιμετωπίσουμε εκτός της οικονομικής κρίσης και το προσφυγικό ζήτημα. Εγκαινιάσαμε νέους θεσμούς στον πολιτισμό και στην παιδεία.
Κρατήσαμε την πόλη μας λειτουργική χωρίς να μειώσουμε ή να καταργήσουμε δράσεις και παροχές προς τους δημότες μας αλλά ανασχεδιάζοντας και αναπροσαρμόζοντας στα νέα οικονομικά δεδομένα». Και διευκρίνισε «Οι ανάγκες που δημιούργησε η κρίση έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική αλλά δεν εγκαταλείψαμε τα μεγάλα έργα υποδομών για τη λειτουργικότητα της πόλης, τα οποία και προωθήσαμε και απόψε σας παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας για το πώς αυτά θα προχωρήσουν στο μέλλον».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε « Έχουμε παράγει έργο με τη δική σας υποστήριξη θα συνεχίσουμε δημιουργικά  με οδηγό τις ελπίδες μας και όχι τους φόβους μας, θα συνεχίσουμε την πορεία μας, μία κοπιαστική αλλά και συνάμα συναρπαστική διαδρομή για την Καλαμαριά, την πόλη που τόσο αγαπάμε. Η νίκη θα είναι δική μας».

Ο δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης έκλεισε την ομιλία του με την παρουσίαση όλων των υποψηφίων δημοτικών Συμβούλων, που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο, τους οποίους κάλεσε ονομαστικά έναν-έναν στην εξέδρα, για να τους γνωρίσει ο κόσμος .

                                                    


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!