Κυκλική Οικονομία και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Γιώργου Σταύρου Κρεμλή και η αναφορά του στον δήμο Παύλου Μελά

Ένα πολύ καλό παράδειγμα εφαρμογής της Κυκλικής Οικονομίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο δήμος Παύλου Μελά, όπου μέσα από ένα καλό σχεδιασμό γίνονται πολύ ενθαρρυντικά βήματα. Η δημιουργία ενός Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων με συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών μέσα από δημόσια διαβούλευση είναι το καλύτερο εχέγγυο. Υλοποιώντας βήμα βήμα το ΤοΣΔΑ και τροποποιώντας το με βάση την εμπειρία και τις καλές πρακτικές που αναδεικνύονται προοδευτικά στην Ευρώπη η διαχείριση των αποβλήτων μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αξιοποιεί τα απόβλητα ως δευτερογενή προϊόντα ή πρώτες ύλες στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Η εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για μια στροφή στην Κυκλική Οικονομία και στην Ορθή Διαχείριση με πρόληψη, μείωση, επαναχρησιμοποίηση, κομποστοποίηση και ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή, σε πέντε ρεύματα για καθαρά υλικά. Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παύλου Μελά με χωριστούς κάδους θα ήταν ευχής έργο να το ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι. Η πρόκληση είναι μεγάλη καθώς σε όλη την Ευρώπη ανοίγουν χιλιάδες θέσεις εργασίας γύρω από τη διαχείριση αποβλήτων και την πράσινη επιχειρηματικότητα. Δεν έχουμε παρά να αντιγράψουμε τις καλές πρακτικές και να τις εφαρμόσουμε στην Ελλάδα. 
Γιώργος Σταύρος Κρεμλής 
Διευθυντής ε.τ. 
Ευρωπαϊκή Επιτροπή 
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ








Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!