Ένταξη της πράξης χρηματοδότησης 19,9 εκατομμυρίων ευρώ για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά


Η 11η Ιουνίου 2019 προστίθεται στις σημαντικές ημερομηνίες του χρονολογίου του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και του Δήμου Παύλου Μελά μετά την 8η Μαρτίου 2017 (τελετή παράδοσης στρατοπέδου) και την 27η Οκτωβρίου 2017 (υπογραφή σύμβασης παραχώρησης).
Με την υπ΄ αριθμό 3386 Απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εντάχθηκε η Πράξη «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία».
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης αμέσως μετά την ιστορική απόφαση ένταξης και τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης του πρώην στρατοπέδου με 19.906.013,38 € δήλωσε τα εξής:
΄΄Μια νέα εποχή ξεκινά για την πόλη μας. Δικαιωνόμαστε για τις προσπάθειες που καταβάλαμε ως Διοίκηση αλλά  και εδώ και χρόνια η κοινωνία των πολιτών, οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου (Σταυρούπολης και Παύλου Μελά) και οι θεσμικοί φορείς. Πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία και το μεγαλόπνοο σχέδιο που λέγεται Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, γίνεται πράξη, μετά την έγκριση της χρηματοδότησής του. Αξιοποιούνται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και νιώθουμε ότι γυρίζουμε σελίδα και μας περιμένει ένα μέλλον πιο ευοίωνο και πιο αισιόδοξο από ποτέ. Συγχαρητήρια και στις υπηρεσίες μας καθώς και σε όλους όσους πίστεψαν και δούλεψαν σκληρά σε αυτό το εγχείρημα που αποτελεί και μια καλή πρακτική για όλα τα πρώην στρατόπεδα της χώρας μας. ΄΄
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε την ένταξη της Πράξης η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Αντικείμενο του έργου είναι η περιβαλλοντική αναβάθμιση και η δημιουργία κατάλληλων υποδομών προσβασιμότητας και ασφαλούς χρήσης από το κοινό, υπαίθριου χώρου 332.103,98 τ.μ. στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!