Μάρκος Μπόλαρης: Πρόκληση οι εξαγωγές φρέσκων ελληνικών προϊόντων στα Βαλκάνια. Η Κ.ΑΘ. συμβάλει στην εξωστρέφεια της οικονομίας


«Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της οικονομίας της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Η λειτουργία της συμβάλει στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας στον τομέα των τροφίμων, στο τομέα της πρωτογενούς παραγωγής» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης κ. Μάρκος Μπόλαρης, στην συνάντηση που είχε με τα μέλη της διοίκησης της Κ.Α.Θ. Α.Ε.
Ο κ. Μπόλαρης συζήτησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Κεντρικής Αγοράς κ. Δημήτριο Χαμπίδη για τον ρόλο και την δραστηριότητα της Κ.Α.Θ. στην διακίνηση και εμπορία των αγροτοδιατροφικών προϊόντων καθώς και στην διασφάλιση της ποιότητάς αλλά και στην ορθολογική διαμόρφωση των τιμών των προϊόντων.
«Η μεγάλη πρόκληση είναι οι εξαγωγές στον χώρο των Βαλκανίων, ιδιαίτερα στις γειτονικές χώρες, οι οποίες μπορούν να έχουν καθημερινή επαφή με το σημείο όπου συγκεντρώνεται ποιοτικό ελληνικό τρόφιμο απ’ όλη την χώρα» επεσήμανε ο Μάρκος Μπόλαρης .

Ο υποψήφιος βουλευτής ξεναγήθηκε στο χώρο  και ενημερώθηκε για τα σχέδιο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της Κεντρικής Αγοράς  Θεσσαλονίκης οι οποίες βρίσκονται στο 7ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας, σε έκταση 247 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 43 στρέμματα καταλαμβάνουν στεγασμένοι χώροι, που περιλαμβάνουν τη Λαχαναγορά με 280 καταστήματα . «Είναι σημαντικό πως η διοίκηση έχει ετοιμάσει συνολική ανακαίνιση του χώρου ώστε ν’ αποκτήσει σύγχρονες υποδομές, για να  μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις όχι μόνο του λιανεμπορίου της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Σόφιας, των Σκοπίων και του Βελιγραδίου» σχολίασε ο κ. Μπόλαρης.
 Ο Μάρκος Μπόλαρης συνεχάρη την διοίκηση της Κεντρικής αγοράς Θεσσαλονίκης και για την  πρωτοβουλία της να λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Σώστε τρόφιμα».
 Ο υποψήφιος βουλευτής  χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως εξαιρετικό δείγμα κυκλικής οικονομίας με μεγάλο κοινωνικό πρόσημο αφού ωφελούνται ευπαθείς ομάδες πολιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως « Είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι προϊόντα από την αγορά διοχετεύονται σε κοινωνικούς φορείς στην Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία. Φρέσκο προϊόν το οποίο περίσσεψε και διατίθεται μέσω του προγράμματος στην κυκλική οικονομία για τις κοινωνικές ανάγκες. Δίδεται σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!