Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στο Α΄ΚΑΠΗ Καλαμαριάς για δωρεάν έλεγχο μνήμης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στο Α΄ΚΑΠΗ Καλαμαριάς για δωρεάν έλεγχο μνήμης


Στη λειτουργία Συμβουλευτικού σταθμού για την Άνοια για όλους τους κατοίκους, προχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της προαγωγής υγείας των πολιτών και της αναβάθμισης των υπηρεσιών του,  διευρύνοντας το δίκτυο των προνοιακών δομών που προσφέρει στους πολίτες.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο μοντέλο παροχής υπηρεσιών για την ΄Ανοια, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δημιουργία δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια στους Δήμους της Ελλάδας» και υλοποιεί η Εταιρεία Alzheimer Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τον Δήμο Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα, στον Συμβουλευτικό σταθμό για την Άνοια που θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη από τις 8 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, στο Α΄ΚΑΠΗ Καλαμαριάς ( κτίριο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Κολοτούρου 14 – 2ος όροφος) μπορούν να προσέρχονται οι κάτοικοι, μετά από τηλεφωνικό  ραντεβού (τηλ. 2313 314 593 κ. Αθανασιάδου), οι οποίοι θέλουν  να υποβληθούν δωρεάν  σε έλεγχο μνήμης,  με χρήση εξειδικευμένων νευροψυχολογικών δοκιμασιών. Στόχος είναι η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση μορφών άνοιας. Κατά περίπτωση θα συστήνονται εργαστηριακές εξετάσεις και φαρμακευτική αγωγή.
Η στελέχωση του Σταθμού γίνεται από επαγγελματίες υγείας που έχουν εκπαιδευτεί μέσα από τη θεωρητική και πρακτική άσκηση της Εταιρείας Alzheimer Θεσσαλονίκης. Η εκπαίδευση θα συνεχίζεται καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος σε τακτά χρονικά διαστήματα με ημερίδες και σεμινάρια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αλλά και στον Δήμο κατά περίπτωση.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!