Καταγραφή προβλημάτων και ελλείψεων Σχολικών Μονάδων απο την Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου


H Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου, αποτελεί τη μεγαλύτερη ένωση του Δήμου εκπροσωπώντας τους 41 Συλλόγους όλων των Σχολείων του Δήμου και αριθμώντας 15.000 μέλη συμμετέχει με το θεσμικό της ρόλο στις επιτροπές του Δήμου όσο και στην Ομοσπονδία Γονέων. Στο πλαίσιο του ρόλου της στη συλλογή και προβολή όλων των θεμάτων όλων των Συλλόγων της και την άμεση, ομαλή και αποτελεσματική διευθέτησή τους σ’ ένα κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα, όπως είναι η εκπαίδευση των παιδιών μας  και στην προσπάθεια αναβάθμισης των σχολείων έχει εντοπίσει και θέλει να μοιραστεί μαζί σας μια σειρά από προβλήματα και ελλείψεις, που ενδεχομένως να παρουσιάζονται και στα δικά σας σχολεία.
Προβλήματα κτιριακών υποδομών, επάρκεια εκπαιδευτικού προσωπικού, θέματα ασφάλειας, μετακίνησης και μεταφοράς των μαθητών, εύρυθμη λειτουργία κυλικείων, διδακτικών αιθουσών και μέσων και θέματα υγιεινής στα σχολεία είναι μερικά από τα βασικά θέματα προς εξέταση - παρατήρηση.
Θα θέλαμε τη συμμετοχή σας προκειμένου να περιγράψουμε την κατάσταση και στο δικό σας σχολείο, ώστε να προχωρήσουμε στην καταγραφή αυτών και την ομαδοποίηση τους, προκειμένου να καταστούν ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Δήμου Ωραιοκάστρου για να μπορέσει σε συνεργασία με τους Συλλόγους μας και την καθοδήγηση των διευθυντών και των εκπαιδευτικών των σχολείων μας να οργανώσουν οι δομές τους και να κατατάξουν κατά βαθμό σπουδαιότητας και συλλογικά την επίλυσή τους.  
Η προσπάθεια αυτή στόχο έχει μέσα από το θεσμικό μας ρόλο να συμβάλλουμε σε συνεργασία με το Δήμο στη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών μας, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο όλων των εμπλεκομένων και να καταστεί η εκπαιδευτική διαδικασία ευκολότερη και αποδοτικότερη.
Με εκτίμηση εκ μέρους του ΔΣ

Ο πρόεδρος Νταμπαλής Νικόλαος  
Η γραμματέας  Χατζημιχαήλ Στέλλα
Η σύνταξη του ερωτηματολογίου έγινε από το μέλος του ΔΣ:  Καμπέρη Χρήστο


   




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!