Θ. Καράογλου: "Πατριωτικό καθήκον να στηρίξουμε την Ελληνική οικογένεια"



Θεσσαλονίκη, 04 Ιουνίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Τις δυσάρεστες προεκτάσεις της δημογραφικής κρίσης στον εθνικό μας βίο ανέδειξε η χθεσινή, εντυπωσιακή σε συμμετοχή και παλμό, εκδήλωση που διοργάνωσε στο αμφιθέατρο της «Διακονίας» στην Πυλαία ο κ. Θεόδωρος Καράογλου με τίτλο «Δημογραφικό: Προτάσεις και λύσεις για το εθνικό μας αδιέξοδο».
Θέτοντας την πολιτική διάσταση του ζητήματος  ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως αποτελεί «πατριωτικό καθήκον η στήριξη στην ελληνική οικογένεια και εθνική ευθύνη να σταθεί η Πολιτεία με σεβασμό δίπλα στην πολύτεκνη ελληνική οικογένεια».  
«Χρόνο με το χρόνο η Ελλάδα “σβήνει” και κάπως έτσι, το 2080, με 7,2 εκατομμύρια, η Ελλάδα θα αποτελεί το μικρότερο πληθυσμιακά μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» παρατήρησε ο κ. Καράογλου βασιζόμενος στα πρόσφατα στοιχεία του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής. Αμέσως μετά παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.
«Το επίδομα των 2000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στη χώρα, η υπαγωγή των βρεφικών ειδών πρώτης ανάγκης στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ ή ακόμη το δικαίωμα οι νέες μητέρες να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης ή λοχείας, αποτελούν πλέγμα παρεμβάσεων μέσω των οποίων -πολύ σύντομα- η δημιουργία οικογένειας θα πάψει να αντιμετωπίζεται με δισταγμό από τους νέους μας» σημείωσε στην τοποθέτηση του.
Επίσης υπενθύμισε ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αυριανός πρωθυπουργός, έχει δεσμευτεί προσωπικά πως το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ, ενώ κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό θα λαμβάνει οικονομική ενίσχυση για 10 μήνες το χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη το βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της.
«Με τον τρόπο αυτό δεν απαντούμε μόνο στο σημαντικότερο εθνικό πρόβλημα του σήμερα, αλλά εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή στη σχέση του κράτους με τις νέες Ελληνίδες και τους νέους Έλληνες» τόνισε.
Ακολούθως βράβευσε την οικογένεια του Ζαχαρία Βέλτσιου και της Δήμητρα Βέργου, από το Ωραιόκαστρο, οι οποίο έχουν αποκτήσει μια όμορφη 14μελη οικογένεια. Όπως είπε, απονέμοντας την τιμητική πλακέτα: «Στο πρόσωπο της Δήμητρας και του Ζαχαρία τιμούμε απόψε κάθε πολύτεκνη οικογένεια που βάζει υπεράνω όλων το εθνικό συμφέρον. Που βάζει πάνω από όλα την Ελλάδα!»
«Το δημογραφικό πρόβλημα που απειλεί τη χώρα και την οικονομία, θα πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο, διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις για την πατρίδα μας, ακόμη και για τη σημερινή της μορφή, λόγω του ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ίδια της τη βιωσιμότητα, έχοντας έναν από τους πιο γερασμένους λαούς στην Ευρώπη» τόνισε από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.
Στην ανάγκη υιοθέτησης μιας συνολικότερης πολιτικής για την αύξηση των γεννήσεων στάθηκε στην τοποθέτησή της η κα. Μαρία Σπυράκη. Η Ευρωβουλευτής της ΝΔ εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να αλλάξει ο τρόπος ζωής των Ελλήνων ώστε να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας απόκτησης παιδιών, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για την ανάγκη «να υποστηρίξουμε τον πυρήνα της ελληνικής οικογένειας με μέτρα που θα προορίζονται για όλα τα παιδιά, για όλα τα ζευγάρια».
«Η οικονομική κρίση συντηρεί το δημογραφικό δεν το “γεννά”» παρατήρησε στην τοποθέτησή του ο Διεθνολόγος κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, εκφράζοντας παράλληλα την προσδοκία τη διακυβέρνηση της χώρας να αναλάβει σύντομα μια υπεύθυνη κυβέρνηση η οποία θα λύσει σταδιακά το «ογκώδες», όπως το περιέγραψε, δημογραφικό ζήτημα.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες», κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ο οποίος βραβεύθηκε από τον κ. Καράογλου για το σπουδαίο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος, έκανε λόγο για την τρίτη δημογραφική κρίση που βιώνει η ελληνική ιστορία. Εξέφρασε δε την άποψη πως «η πολιτεία συμπεριφέρεται σαν… κακή μητριά απέναντι στην πολύτεκνη οικογένεια».
Την εκδήλωση κοινωνικής ευθύνης, όπως την περιέγραψε ο κ. Καράογλου, για το δημογραφικό, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξιος Παπαστεργίου ως εκπρόσωπος του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κώστας Γιουτίκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας-Χορτιάτη και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μιχάλης Γεράνης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης κ. Τάσος Σπηλιόπουλος, ο πρώην Υπουργός κ. Χρήστος Κοσκινάς, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Την εκδήλωση συντόνισε η γιατρός και δημοσιογράφος κα. Λίνα Φιλιππιάδου. 



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!