Οι Δικηγόροι για την Ειρήνη,τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια “Γέφυρα φιλίας” με το Δήμο του “Οντουνπαζαρ” (Εσκι-Σεχιρ)


ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ για την  ΕΙΡΗΝΗ, τη  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΙ την  ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Οι Δικηγόροι για την Ειρήνη,τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια “Γέφυρα φιλίας” με το Δήμο του “ΟΝΤΟΥΝΠΑΖΑΡ” (ΕΣΚΙ-ΣΕΧΙΡ)

“Γέφυρα φιλίας” με τους λαούς των Βαλκανίων αποτελούν οι «Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια» και ειδικότερα με τον Τουρκικό λαό.
Στις 10 Ιουνίου, ο ΚΑΖΙΜ ΚΟΥΡΤ δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου ΕΣΚΙ-ΣΕΧΙΡ και πρόσφατα εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου ΟΝΤΟΥΝΠΑΖΑΡ (επαρχία ΕΣΚΙ-ΣΕΧΙΡ) απηύθυνε –μέσω του ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου Μανόλη Λαμτζίδη -   επιστολή στο νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα με αίτημα αδελφοποίησης του Δήμου ΟΝΤΟΥΝΠΑΖΑΡ με το Δήμο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος του ΟΝΤΟΥΝΠΑΖΑΡ προτείνει την αδελφοποίηση των δύο πόλεων και τη συνεργασία τους ιδιαίτερα στον τομέα των πολιτιστικών δράσεων.

Ο Μ. Λαμτζίδης επικοινώνησε με το γραφείο του νέου Δημάρχου και ζήτησε συνάντηση μαζί του για να του παραδώσουν την επιστολή αυτή και να συζητήσουν-όπως είχε γίνει και στο παρελθόν με τον προηγούμενο Δήμαρχο- τις δυνατότητες συμβολής του Συλλόγου στην κατεύθυνση εμπέδωσης κλίματος ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας με τους γειτονικούς βαλκανικούς λαούς.

Σημειώνεται ότι ο κ. ΚΑΖΙΜ ΚΟΥΡΤ είχε συμμετάσχει στο παρελθόν στην αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΕΣΚΙ-ΣΕΧΙΡ, που είχε φιλοξενηθεί –επί Προεδρίας Μαν. Λαμτζίδη-  από τον ΔΣΘ στο πλαίσιο των «βαλκανικών ανοιγμάτων» του Συλλόγου και είχε συναντηθεί με τον τότε Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.


Γνωριμία με το «Odunpazarı».
«Odunpazarı» στην κυριολεξία στα τουρικά σημαίνει "αγορά καυσόξυλων". Είναι ο παλαιότερος οικισμός του ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ. 
Εκεί συγκέντρωναν  και  πουλούσαν παλαιότερα οι χωρικοί την ξυλεία που έκοβαν από τα δάση των βουνών της περιοχής. 
Είναι μια ιστορική περιοχή της επαρχίας ΕΣΚΙ-ΣΕΧΙΡ με πολλές παλιές,  ανακαινισμένες και διατηρημένες κατοικίες από την Οθωμανική περίοδο.
Προστατεύεται από την  UNESCO. Το ιστορικό κέντρο με τα διατηρημένα κτήρια αντιπροσωπευτικά δείγματα παλαιάς Οθωμανικής αρχιτεκτονικής  έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων που ανήκουν στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!