Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ευαισθητοποίησης με τίτλο ”Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος : Θεωρητικές προσεγγίσεις και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις”.


Ωραιόκαστρο, 4 Ιουνίου 2019

                                                              ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
           Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 29 Μαΐου 2019, με μεγάλη επιτυχία, η Ημερίδα Ευαισθητοποίησης με τίτλο ”Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος : Θεωρητικές προσεγγίσεις και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις”.
        
Η Ημερίδα  διοργανώθηκε από  τον Σύλλογο Φίλων Αυτιστικού Ατόμου  της  Μονάδας ΕΛΠΙΔΑ με την υποστήριξη του Προγράμματος  ΣΤΗΡΙΖΩ του Υπουργείου Εσωτερικών-Τομέας Μακεδονίας και Θράκης. 
            Στην  Ημερίδα  συμμετείχαν 184  άτομα με γνωστικό  και  επαγγελματικό  ενδιαφέρον τον Αυτισμό όπως φοιτητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές Ειδικής Αγωγής σε Α.Π.Θ. και ΠΑ.ΜΑΚ., σπουδαστές  ΙΕΚ σε τομείς υποστήριξης από Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, ιατροί και νοσηλευτές καθώς και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που κινητοποιήθηκαν μέσω των Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης και τους ευχαριστούμε θερμά.
              Το   θεωρητικό μέρος  που κράτησε  αμείωτο  το  ενδιαφέρον  αναπτύχθηκε  από  ιατρούς καθηγητές του Α.Π.Θ. και του ΠΑ.ΜΑΚ. , τον Προϊστάμενο του  1ου ΚΕΣΥ Δυτ. Θεσσαλονίκης και Λογοπεδικό ερευνητή. Στο δεύτερο μέρος συμμετείχαν ειδικοί πεδίου, εργοθεραπευτές, μουσικός ειδική Παιδαγωγός και ο ψυχολόγος της Μονάδας ΕΛΠΙΔΑ που με τη βιωματική του τοποθέτηση και το βίντεο που δημιούργησαν εκεί οι εργαζόμενοι ειδικοί επιστήμονες με τα παιδιά της Μονάδας καθήλωσαν το κοινό. Τέλος η μαρτυρία μιας μητέρας αυτιστικού παιδιού, ο αγώνας και η αγωνία της για την εξέλιξή του, οι δυσκολίες στην καθημερινότητα του 14χρονου αγοριού αλλά και της οικογένειάς του έθεσαν ξανά το πρόβλημα της έγκαιρης διάγνωσης και της αποδοχής από τους γονείς για την όσο το δυνατό γρηγορότερη έναρξη της αγωγής και της παροχής εξειδικευμένης εκπαίδευσης στα παιδιά με αυτισμό αλλά και τη δυνατότητα εξασφάλισης αυτόνομης διαβίωσης στα ενήλικα άτομα.
Η Ημερίδα κατέδειξε την ανάγκη της κοινωνίας  αλλά κυρίως  των ασχολούμενων με τον αυτισμό να έχουν μια συνεχή και έγκυρη ενημέρωση ώστε να είναι σε θέση να υποστηρίξουν αποτελεσματικά  το αυτιστικό άτομο  και την οικογένειά του, εξασφαλίζοντας την ομαλή ένταξή του  στο κοινωνικό  αλλά  και στο  επαγγελματικό  γίγνεσθαι.

             Ο Σύλλογος Φίλων “Αυτισμός-ΕΛΠΙΔΑ” ευχαριστεί  θερμά το Πρόγραμμα ΣΤΗΡΙΖΩ, τους ομιλητές, τους συμμετέχοντες και τους εργαζόμενους στη Μονάδα ΕΛΠΙΔΑ που με την καθημερινή τους  προσφορά  και  αγάπη στηρίζουν το έργο της  Μονάδας.
                                                                                   
                                                                                                 Για το Σύλλογο
                                                                                                   Η Πρόεδρος  



                                                                                               Κορίνα Κοντοδήμου
                                                                                                         Ιατρός                
                                                      

          







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!