Με την ΑΕΛ Λεμεσού αντίπαλος ο ΑΡΗΣ στο Europa League



Εγινε πριν λίγο η κλήρωση για τον αντίπαλο του ΑΡΗ στον δεύτερο γύρο των προκειματικών του Europa League.
H κλήρωση έφερε αντίπαλο μια ομάδα απο την Κύπρο την ΑΕΛ Λεμεσού.
Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο “Κλεάνθης Βικελίδης” την Τρίτη 25 Ιουλίου και η ρεβάνς τη Δευτέρα 1 Αυγούστου στην Κύπρο. 
Είναι η πιο δύσκολη απο τις αντιπάλους που βρέθηκαν στην κληρωτίδα και είχαν πιθανότητα να κληρωθούν απέναντι στον ΑΡΗ.

Ποια είναι η ΑΕΛ Λεμεσού
Η ΑΕΛ Λεμεσού (διαβάζεται αέλ) είναι κυπριακή ποδοσφαιρική ομάδα που αποτελεί το σημαντικότερο και μακροβιότερο τμήμα του σωματείου της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού. Ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1930. Έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας είναι το Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό. Ως χρώματα χρησιμοποιεί το κίτρινο και το μπλε.
Η ΑΕΛ έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα Κύπρου, 7 κύπελλα Κύπρου και 4 Super Cup, όντας η τέταρτη πιο πετυχημένη ομάδα σε κατακτήσεις τροπαίων στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά σωματεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, στα πρωταθλήματα και κύπελλα της οποίας συμμετέχει ανελλιπώς, με εξαίρεση την περίοδο 1968-69 που συμμετείχε στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής. Η ομάδα έχει 78 συμμετοχές στην Α΄ κατηγορία Κύπρου, όντας στην πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη.[1]
Η ΑΕΛ έχει συμμετάσχει μερικές φορές στα ευρωπαϊκά κύπελλα ποδοσφαίρου. Σημαντικότερο επίτευγμα της είναι η συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ την περίοδο 2012-13.
Την περίοδο 2018-19 τερμάτισε στην τρίτη θέση  ένω συμμετείχε στο τελικό του κυπέλλου και κατάκτησε το τρόπαιο για 7η φορά στην ιστορία της  επικρατώντας του ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ με 2-0.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!