Αυτοψία στο δασόκτημα Ωραιοκάστρου για την αντιμετώπιση του εντόμου «Tomicus piniperda»


10 Ιούνιου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αυτοψία στο δασόκτημα Ωραιοκάστρου για την αντιμετώπιση του εντόμου «Tomicus piniperda»
Έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου Ηλία Ζιακούλη το πρωί, παρουσία επιστημονικών φορέων, εκπροσώπων του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου και κατοίκων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο δασόκτημα του δήμου Ωραιοκάστρου.
Υπενθυμίζεται ότι δέντρα του δάσους έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο «Tomicus piniperda», όπως συνέβη και στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, στο Σέιχ Σου.
Μοναδική λύση για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του συγκεκριμένου εντόμου είναι η άμεση κοπή των δέντρων.
«Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία του Δασαρχείου, προκειμένου να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η διαδικασία υλοτόμησης των δέντρων που έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο «Tomicus piniperda». Στεναχωρηθήκαμε πολύ από την εικόνα που αντικρίσαμε στο δάσος μας, σ΄αυτόν τον καταπράσινο πνεύμονα του τόπου μας, που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ηλίας Ζιακούλης.

Παρόντες στην αυτοψία ήταν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ηλίας Ζιακούλης, ο  Δημήτρης Αβτζής, εντεταλμένος ερευνητής στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, ο οποίος και πιστοποίησε ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο έντομο, από το Δασαρχείο η δασολόγος Χαρίκλεια Περλέρου και η δασοπόνος Κατερίνα Παπαδημητρίου, η διευθύντρια της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Ποιότητας Ζωής του δήμου Ωραιοκάστρου Κατερίνα Ευθυμίου, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου Γιάννης Τσακίρης και ο Γ.Γ Νίκος Παπαϊωάννου, τοπικοί φορείς αλλά και κάτοικοι της περιοχής.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!