Εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 74 κιλά κάνναβης

Θεσσαλονίκη, 30 Ιουνίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 74 κιλά κάνναβης
Συνελήφθησαν τρία μέλη συμμορίας που εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών πέτυχαν έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς ηλικίας 53, 51 και 71 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για συμμορία, παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, πλαστογραφία πιστοποιητικών και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 53χρονος αποτελεί ηγετικό στέλεχος συμμορίας εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, ενώ οι δύο συνεργοί του εισήγαγαν για λογαριασμό της συμμορίας μεγάλες ποσότητες κάνναβης από γειτονικές χώρες, προκειμένου να τις διακινήσουν στην ελληνική επικράτεια.
Μεσημβρινές ώρες χθες (29-06-2019) εντοπίσθηκαν ο 51χρονος και ο 71χρονος να κινούνται με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην περιοχή του Κιλκίς και σε έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν στο εσωτερικό των αυτοκινήτων τρεις σάκους και μία σακούλα, που περιείχαν συνολικά 68 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 73 κιλών και 204 γραμμαρίων και ένα μπουκάλι που περιείχε χασισέλαιο βάρους 183 γραμμαρίων.
Λίγο αργότερα την ίδια ημέρα εντοπίσθηκε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου ο 53χρονος και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εντοπίσθηκαν στην κατοχή του, καθώς και σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε:
  • 3 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 1.162 γραμμαρίων,
  • μικρόδεμα κατεργασμένης κάνναβης βάρους 43,7 γραμμαρίων,
  • αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης,
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και άδεια ικανότητας οδήγησης Βουλγαρικών Αρχών,
  • το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και
  • 3 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.
Οι συλληφθέντες , με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!