Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής - Κατάρτισης - Πιστοποίησης Μηχανικών

Με στόχο την επανένταξη των ανέργων επιστημόνων στην αγορά εργασίας, το ΤΕΕ/ΤΜΚ υλοποιεί την Πράξη "Ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας σε νέους επιστήμονες πολυτεχνικών και τεχνολογικών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση του brain drain, στις περιοχές παρέμβασης των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης" με ΟΠΣ 5030505, η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κεντρική Μακεδονία" και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΚΤ) και Εθνικούς Πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΠΔΕ).
Το Πρόγραμμα αφορά την προετοιμασία 100 νέων ανέργων επιστημόνων, αποφοίτων Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών και αποφοίτων Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών των ΤΕΙ και απευθύνεται σε ανέργους, κατοίκους της περιοχής παρέμβασης (Δήμοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά, Δημοτική Ενότητα Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου του Δήμου Δέλτα).
Έχει στόχο την επανένταξη των ανέργων επιστημόνων στην αγορά εργασίας, κυρίως με τη δημιουργία ισχυρών προϋποθέσεων για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας με τη δημιουργία μικρών ή πολύ μικρών επιχειρήσεων ή με την αυτοαποσχόληση.
Το Έργο περιλαμβάνει:
1. Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, προκειμένου οι ωφελούμενοι να βοηθηθούν στην ανάπτυξη και επεξεργασία ατομικού σχεδίου δράσης
2. Προγράμματα κατάρτισης σε οριζόντιες δεξιότητες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, καθώς και σε εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα
3. Πιστοποίηση από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης
4. Εξειδικευμένη συμβουλευτική επιχειρηματικότητας, μέσω ατομικών συνεδριών, με στόχο την υποστήριξη τους ώστε να μπορούν να εκπονούν τα δικά τους επιχειρησιακά σχέδια.
Στο πλαίσιο των υπηρεσιών κατάρτισης και πιστοποίησης θα υλοποιηθούν:
  • τρία προγράμματα κατάρτισης των 25 ατόμων στο αντικείμενο "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ"
Οι 75 ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ τριών σχημάτων και να πιστοποιηθούν σε ένα από αυτά, συγκεκριμένα στη χρήση συστημάτων GIS, στο MS PROJECT ή σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα μελετών και διαχείρισης τεχνικών έργων
  • ένα πρόγραμμα των 25 ατόμων στο αντικείμενο "ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ"
Οι 25 ωφελούμενοι θα πιστοποιηθούν ως επιθεωρητές ISO 14001 : 2015
Η διάρκεια κάθε προγράμματος κατάρτισης είναι 200 ώρες.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5 €/ώρα), συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών (6,45%) και λοιπών κρατήσεων.
Η πρόσκληση έχει ήδη δημοσιευτεί ήδη δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα https://eng.edu.gr/ όπου υπάρχουν όλες οι σχετικές πληροφορίες καθώς και ενεργοποιημένη η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!