«ΒΑΡΙΕΤΕ-Τσεχωφικοί ήρωες σε κρίση» από την Πειραματική Σκηνή Των Θεατρικών Εργαστηρίων του δήμου Νεάπολης-Συκεών με ελεύθερη είσοδο


Γέλιο χωρίς… ενοχές και προκαταλήψεις!
♦ «ΒΑΡΙΕΤΕ-Τσεχωφικοί ήρωες σε κρίση» από την Πειραματική Σκηνή Των Θεατρικών Εργαστηρίων του δήμου Νεάπολης-Συκεών με ελεύθερη είσοδο 



Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η ΚΕΥΝΣ (Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών) τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και ώρα 9.30 μ.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών «υποδέχονται» για μια βραδιά, την παράσταση «ΒΑΡΙΕΤΕ-Τσεχωφικοί ήρωες σε κρίση», που ανεβάζει η Πειραματική Σκηνή των Θεατρικών Εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» με ελεύθερη είσοδο.
«Ατενίζοντας τον διαχρονικό ορίζοντα της τσεχωφικής δημιουργίας, έκπληκτοι διαπιστώσαμε έναν θεατρικό θησαυρό: ήρωες και ρόλοι σε κρίση ταυτότητας. Μέσα σε μια γενικότερη οικονομική και κοινωνική παρακμή, απόρροια της σοβαρής πτώσης των αξιών, αυτοί οι ήρωες, τύποι χαρακτηριστικοί για την εποχή τους, που όμως είναι διαχρονικοί και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πανανθρώπινοι, μάς έδωσαν το υλικό μέσα από μία ποικιλία διηγημάτων και θεατρικών έργων, για να στήσουμε μία παράσταση έξι επεισοδίων και 22 ρόλων. Επιμείναμε στη νοηματική πυκνότητα και ψυχογραφική σαφήνεια για να τους ‘‘αναγνώσουμε’’ ερμηνευτικά και τους παραδίδουμε στην κρίση του σημερινού θεατή. Σε μια παράσταση γέλιου, γιατί αυτό απελευθερώνει το μυαλό και ενεργοποιεί τις αισθήσεις, καταστέλλουμε τον φόβο και κινητοποιούμε την ελπίδα για τον καθένα από εμάς» αναφέρει σε σημείωμά του ο σκηνοθέτης της παράστασης Σταμάτης Στάμογλου προσκαλώντας, παρακινώντας και… προκαλώντας το κοινό να «γελάσει, χωρίς ενοχές και προκαταλήψεις, σε μία παράσταση που φτιάχτηκε με υλικά του χθες για το σήμερα».

► ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
-Απόδοση προσαρμογή κειμένων: Η θεατρική ομάδα
-Σκηνοθεσία: Σταμάτης Στάμογλου
-Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Αναστασία Γυλλού
-Επιμέλεια Μουσικής: Σταμάτης Στάμογλου
-Χειρισμός κονσόλας ήχου-φωτισμών: Ανέστης Αμανατίδης
-Δημιουργικό προγράμματος & αφίσας: Αργυρώ Τσιώμου

► ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ιωάννα Αϊναλή, Σάββας Παντελίδης, Ελένη Μπέζα, Μαρία Κοζίδου, Πασχαλίνα Γρούτκα, Κωνσταντίνα Ξενιτοπούλου και Πέτρος Μπόζογλου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!