Τι δήλωσε για την επιτυχία του στις πανελλήνιες ο Στέργιος Καραμεσίνης απο το Κορδελιό

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελληνίων εξετάσεων. Πολλοί μαθητές πέτυχαν τους στόχους τους και κάποιοι άλλοι οχι. Το avatonpress.gr    συνομίλησε με ένα μαθητή απο σχολείο της δυτικής Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα με τον Στέργιο Καραμεσίνη, μαθητή του 2ου ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού, ο οποίος συγκέντρωσε απο τις πιο υψηλές βαθμολογίες πανελληνίως. Πέρα απο την βαθμολογία του ο Στέργιος , παρουσιάζει το πως βίωσε όλη αυτή την χρονιά και πως προετοιμάστηκε για αυτές τις εξετάσεις. Δήλωσε συγκεκριμένα:
"Ήμουν στη θετική κατεύθυνση και επέλεξα να εξεταστώ σε πέντε μαθήματα, ώστε να έχω πρόσβαση τόσο στο 2ο πεδίο (θετικών και τεχνολογικών επιστημών) όσο και στο 3ο πεδίο (επιστημών υγείας και ζωής). Βέβαια, απο τα δύο μαθήματα βαρύτητας της κατεύθυνσης μου (μαθηματικά και βιολογία) μεγαλύτερη προσπάθεια αφιέρωνα στα μαθηματικά,τα οποία ανέκαθεν μου άρεσαν. Τελικά, συγκέντρωσα 19.260 μόρια στο 2ο πεδίο και 19.185 μόρια στο 3ο πεδίο και οι επιδόσεις μου στα εξεταζόμενα μαθήματα ήταν 16,9 στην έκθεση, 20 στα μαθηματικά, 20 στη φυσική, 19,9 στη βιολογία και 19,4 στη χημεία. Η Γ' λυκείου ειναι σίγουρα μια δύσκολη χρονιά για κάποιον που έχει θεσει υψηλούς στόχους. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το πως θα την αντικρίσει κανείς από την αρχή, καθώς θεωρώ οτι το ενδεχόμενο άγχος ήδη από το ξεκίνημα μπορεί να σε καταβάλει και να δυσχεραίνει την προετοιμασία σου και γι'αυτό καλό θα είναι να αποβάλλεται.
Προσωπικά ξεκίνησα τη χρονιά με αισιοδοξία, χωρίς φυσικά να λείπουν ορισμένες στιγμές ανασφάλειας, οι οποίες είναι και φυσιολογικές δεδομένης της πίεσης που δεχόμαστε. Αν έκρινα ότι υστερώ σε κάποιο μάθημα, φρόντιζα να αυξάνω το χρόνο που αφιερώνω σε αυτό, ώστε να είμαι σιγουρος πως έχω αφομοιώσει την ύλη.
Βέβαια, η προετοιμασία για τις πανελλήνιες δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο στην Γ' λυκείου, καθώς η συνέπεια και στις προηγούμενες τάξεις ειναι σημαντική ωστε να εξασφαλιστεί το απαραίτητο υπόβαθρο γνώσεων και ο μαθητης να μην αφήνει κενά. Πιστεύω ότι η κυριότερη παράμετρος για την επιτυχία είναι το διάβασμα με μεθοδικότητα και συγκέντρωση, ώστε αυτό να είναι προσαρμοσμένο στις δυνατότητες του καθένα και να είναι αποτελεσματικό χωρίς να καταντά εξαντλητικό. Λογικό ήταν, λόγω αυξημενου φόρτου των 5 μαθημάτων, να διακόψω προσωρινά τις εξωσχολικές μου δραστηριότητες και να μειώσω τις εξόδους μου, όμως φρόντιζα όποτε ένιωθα πως ωθούμαι στα όρια και δυσκολεύομαι να αποδώσω να ασχολούμαι με κάτι που με βοηθά να αποδράσω απο την καθημερινότητα του διαβάσματος και να ανακτήσω τις πνευματικές μου δυνάμεις. Η αρχική μου επιλογή ήταν οι πολυτεχνικές σχολές, αλλά η Ιατρική με τις καινοτομίες και τις πολλαπλές εφαρμογές της μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και αφού η βαθμολογία μου μου επιτρέπει την ενασχόληση με αυτήν, θα σκεφτώ σοβαρά πριν την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού ποια επιλογή μου ταιριάζει καλύτερα."


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!