Σύσκεψη για τη στήριξη των αγροτών που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στη Χαλκιδική παρουσία της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης


Σύσκεψη για τη στήριξη των αγροτών  που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία πραγματοποιήθηκε χθες 15 Ιουλίου 2019 στο Διοικητήριο στον Πολύγυρο, παρουσία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινής Αραμπατζή. Με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιούργησε στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους η κακοκαιρία που έπληξε τον νομό, καθώς και οι τρόποι στήριξής τους από την πολιτεία. Τη σύσκεψη συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής ιωάννης γιώργος, ενώ παρέστησαν ο βουλευτής της Ν.Δ Γ. Βαγιωνάς,  η Περιφερειακή σύμβουλος Κ. Ζωγράφου, ο περιφερειακός σύμβουλος δ. τζηρίτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Κουφίδης, ο πολιτευτής Γρ. τάσιος,  η κ. α. καρακώστα, προϊσταμένη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη, μαζί με άλλους  υπαλλήλους του ελγα, η Προϊσταμένη της δαοκ πεχ κ. ν. κράββα, καθώς και εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων και ιδιοκτήτες μεταποιητικών  μονάδων.
Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή ενημερώθηκε γα τις τεράστιες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην χαλκιδική, τόνισε ότι υπάρχει πολιτική βούληση για τη στήριξη των αγροτών και μετέφερε την πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου για ταχεία αποτύπωση των ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων κατά προτεραιότητα.
Από την πλευρά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δια του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, ζητήθηκε η πρόσληψη,  άμεσα, γεωπόνων και κτηνιάτρων λόγω της έκτακτης ανάγκης, ώστε να υπάρξει:
Ø  γρήγορη, αξιόπιστη και δίκαιη καταγραφή των ζημιών,
Ø  άμεση αποζημίωση μέρους της ζημιάς με την μορφή προκαταβολής και οριστική με το πέρας των διαδικασιών ώστε να μπορέσουν οι αγρότες μας να ανταπεξέλθουν στα πρώτα έξοδα,
Ø  παροχή διευκολύνσεων στις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι το κράτους, και τέλος,
Ø  βελτίωση του καθεστώτος λειτουργίας του ΕΛΓΑ ώστε να ανταποκρίνεται ως υπηρεσία στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ετών.
Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποσχέθηκε να μεταφέρει τις απόψεις του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και της ΔΑΟΚ στον Υπουργό και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!