«Για φαντάσου…» Ενημερωθείτε για την Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας στις Βιβλιοθήκες Δήμου Παύλου Μελά




«Για φαντάσου…» Ενημερωθείτε για την Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας στις Βιβλιοθήκες Δήμου Παύλου Μελά

Ένα τραγούδι, ένα άστρο, ένα λουλούδι, ένα ποίημα, μια μουσική, μια σιωπή, ένα παιχνίδι σε μια γωνιά, σε μια ματιά, σε μια ζωγραφιά, σ’ ένα χαρτί, σε ένα βιβλίο! 
Αυτό το καλοκαίρι όλα αρχίζουν αλλιώς!
Το Τμήμα Πολιτισμού και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Ευκαρπίας, Πολίχνης, Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά συμμετέχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου 2019, με θέμα «για φαντάσου…» όπου παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν δημιουργικά εργαστήρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη που ταξιδεύουν απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδος,
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη είναι ένας ενεργός πολιτιστικός και εκπαιδευτικός οργανισμός, ο οποίος οργανώνει και υλοποιεί κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επιμορφωτικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σκοπός του είναι η προαγωγή σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο του ελληνικού πολιτισμού, των ελληνικών Γραμμάτων και της Ιστορικής και Ναυτικής Έρευνας, καθώς και η λειτουργία Βιβλιοθήκης με την επωνυμία «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ».
Η ομάδα δημιουργών των εκπαιδευτικών εργαστηρίων αποτελείται από Ακαδημαϊκούς, Πανεπιστημιακούς, Ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, Ψυχολόγους, Εμψυχωτές, Θεατρολόγους, Ηθοποιούς, Περιβαλλοντολόγους, Φυσικούς, Αστροφυσικούς, Συγγραφείς, Συνθέτες και Παιδαγωγούς και προτείνει μια σειρά δράσεων και εκπαιδευτικών διαδρομών με πυξίδα…. τη φαντασία! Λογοτεχνικά εργαστήρια, αυτοσχεδιασμοί, περιβαλλοντικές δράσεις, μουσικά εργαστήρια, τραγούδια και δοκιμές σύνθεσης, βιωματικές ασκήσεις, μαθηματικές πράξεις, ταξίδια στα μυστικά του νου θα χαρίσουν σε όλα τα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας να πλάθουν ιστορίες και εικόνες, να κάνουν ταξίδια τολμηρά, να ενώνουν διαφορετικά στοιχεία και να εξάγουν ομοιότητες, να αμφισβητούν σε μια αναζήτηση απαντήσεων, να κατανοούν την πραγματικότητα και να οραματίζονται το αύριο καλλιεργώντας τη φαντασία τους στον φανταστικό κόσμο της βιβλιοθήκης.
Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων ανήκει στην ομάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, η οποία απαρτίζεται από τις: Καλή Κυπαρίσση, Ιωάννα Ρωμηού, Μαρία Σταγώνη, Σοφία Λεβαντή.
Η διοργάνωση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας χρηματοδοτείται για ακόμη μια χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.




Για φαντάσου... στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Παύλου Μελά
Αν μπορούσες να ακούσεις τη φωνή των λουλουδιών ή των αστεριών... Αν μπορούσες να ταξιδέψεις μέχρι τον Άρη και να δεις πως μια μέρα οι άνθρωποι θα καταφέρουν να ζήσουν εκεί! Φαντάσου μια Βιβλιοθήκη να μετατρέπεται σε σχολή μαγείας και μέσα από τα βιβλία να ξεπηδούν οι ήρωές τους ή ακόμα η Βιβλιοθήκη αυτή να γίνεται ένας χώρος για κυνήγι θησαυρού ή μια χρονομηχανή! Φαντάσου τα όνειρά σου να γίνουν μια ιστορία που θα φτιάξεις και θα παίξεις με εσένα πρωταγωνιστή! Όλα αυτά και πολλά ακόμη θα μπορέσουν να ζήσουν όσα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019, με θέμα «Για φαντάσου…». Πρόκειται για μια σειρά βιωματικών δράσεων μέσα στο ξεχωριστό περιβάλλον της τοπικής τους Βιβλιοθήκης, που στόχο έχει να αναπτύξει και να απελευθερώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, μέσα από την επαφή τους με την ποίηση, τη λογοτεχνία, την αφήγηση, το θέατρο, τη μουσική, τα μαθηματικά κ.ά.
Οι βιβλιοθήκες του Δήμου Παύλου Μελά συμμετέχουν και φέτος με 30 δράσεις που θα πραγματοποιηθούν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Σας καλούμε να φανταστούμε μαζί τον κόσμο της βιβλιοθήκης…..

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Δημοτικές Βιβλιοθήκες Παύλου Μελά,
Βιβλιοθήκη Ευκαρπίας, Εθ. Αντιστάσεως 2, τηλ. 2313502154
Βιβλιοθήκη Πολίχνης "Θεόκλητος Καρυπίδης", Ίμβρου 4, τηλ. 2310640244
Βιβλιοθήκη Σταυρούπολης, Λαγκαδά 221, τηλ. 2313302836




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!