Διασυνοριακό έργο «Cross Border Heart Safe Cities» στην Καλαμαριά


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Τεχνική Συνάντηση των Εταίρων του διασυνοριακού έργου «Cross Border Heart Safe Cities» στο Δήμο Καλαμαριάς την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019. Κατά τη συζήτηση έγινε αποτίμηση της εξέλιξης του έργου με ειδική αναφορά στις εκπαιδεύσεις εκατοντάδων πολιτών για την παροχή Βασικής Υποστήριξης Ζωής, οι οποίες πραγματοποιούνται από τον Απρίλιο. Στη συνέχεια οι παραβρισκόμενοι συζήτησαν τις επόμενες δράσεις του έργου και κατέληξαν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης έως το Σεπτέμβριο του 2019.
Τη συνάντηση διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς – το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού & Ανάπτυξης και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, ενώ συμμετείχαν στελέχη της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος καθώς και οι υπόλοιποι εταίροι του έργου: 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης (Επικεφαλής) το  Ινστιτούτο πρόληψης, αγωγής και αποκατάστασης καρδιαγγειακών παθήσεων «St. Stefan Ohrid» και το δημόσιο Ινστιτούτο Υγείας Οχρίδας «PHI-Health Home».

Λίγα Λόγια για το έργο
Το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιείται προκειμένου να συμβάλει αποτελεσματικά στη διαχείριση εξωνοσοκομειακών θυμάτων καρδιακής ανακοπής, καθώς και περιστατικών που απαιτούν παροχή πρώτων βοηθειών εντός του αστικού ιστού. Το έργο παρουσιάζει συνοχή με το πρόγραμμα Heart Safe Communities, σε μια συστηματική προσπάθεια για άμεση αντιμετώπιση των σχετικών περιστατικών, όχι μόνο από υγειονομικό προσωπικό αλλά κυρίως από κατάλληλα εκπαιδευμένους πολίτες.
Το έργο Heart Safe Cities βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Απρίλιο του 2018 με κύριες δράσεις την προμήθεια 30 Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών στο Δήμο Καλαμαριάς, την Εκπαίδευση 3.500 πολιτών για την παροχή Βασικής Υποστήριξης Ζωής, την Κατάρτιση 500 επαγγελματιών υγείας στο πρόγραμμα ILS, καθώς και την Αναβάθμιση της ιατρικής ανταπόκρισης σε επείγοντα περιστατικά,
Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 15% από την Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA CBC «CCI 2014 TC 16 I5CB 009».



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!