Α. Τριανταφυλλίδης: «Κράτος delivery των εντολών του Πρωθυπουργού-Χατμάνου σχεδιάζει ο Μητσοτάκης».

Α. Τριανταφυλλίδης:
«Κράτος delivery των εντολών του Πρωθυπουργού-Χατμάνου σχεδιάζει ο Μητσοτάκης».
(ΒΟΥΛΗ-VIDEO)

«Πώς γίνεται, κύριε Υπουργέ, να υπερασπίζεστε την αναγκαιότητα της διαβούλευσης, η οποία άλλωστε ισχύει με βάση το άρθρο 6 του ν.4048/2012, ο οποίος υποχρεώνει την κυβέρνηση να συνοδεύει κάθε σχέδιο νόμου που εισηγείται με την έκθεση διαβούλευσης.
Επομένως  παραβιάζετε ταυτόχρονα και τον ισχύοντα νόμο, παραβιάζετε και το δικό σας σχέδιο νόμου, που στο άρθρο 61 έχει την ίδια πρόβλεψη και τελικά παραβιάζετε τη δική σας ομολογημένη αποκάλυψη ότι συνεχίζετε να υπερασπίζεστε ως Καθηγητής την υποχρεωτικότητα της διαβούλευσης.
Αντί λοιπόν να αποσύρετε το σχέδιο νόμου, τουλάχιστον για ένα δεκαήμερο, να δώσετε δηλαδή  χώρο και χρόνο στην κοινωνία των πολιτών να εκφραστεί και να αποτυπώσει τη συμφωνία ή τη διαφωνία της, εσείς σπεύδετε να παραβιάσετε τα πάντα, τα οποία κατά τα άλλα  λέτε ότι υπερασπίζεστε» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για το σχέδιο νόμου που αφορά στο επιτελικό κράτος και κατατέθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση.

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε «Άρον άρον επιχειρείτε να αρχιτεκτονήσετε την Προεδρία της Κυβέρνησης, δηλαδή, ένα «κράτος delivery» των εντολών του Πρωθυπουργού–χατμάνου, ο οποίος δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στους Υπουργούς που επέλεξε. Απόδειξη αυτού η επαναλαμβανόμενη επωδός στο σχέδιο νόμου σας: «με εισήγηση του οικείου Υπουργού και έγκριση της Προεδρίας της Κυβέρνησης».
Tους Υπουργούς τους βάλατε για να εισηγούνται; Είναι εισηγητικά όργανα οι Υπουργοί; Οι Υπουργοί σας γνωρίζουν ότι απλώς θα εισηγούνται, δηλαδή θα είναι διακοσμητικοί;
Μήπως δεν το ξέρουν και πρέπει να τους ενημερώσετε ότι αυτοί απλώς θα εισηγούνται και η Προεδρία της Κυβέρνησης των 440 μετακλητών και αποσπασμένων, θα παίρνει τις τελικές και καίριες αποφάσεις;»

«Αυτό το τερατώδες αρχιτεκτόνημα της Προεδρίας της Κυβέρνησης που επινοήσατε είναι μια καρικατούρα επιτελικότητας, συνιστά παράδειγμα προς αποφυγή και  αποτελεί παραδειγματικό μοντέλο κακής νομοθέτησης», κατέληξε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το βίντεο της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!