Η βραβευμένη με Όσκαρ καλύτερης ταινίας «Το Πράσινο Βιβλίο» στο Τζένη Καρέζη από την Πέμπτη 8/8

Με την ταινία επιτομή του αντιρατσισμού «Το Πράσινο Βιβλίο» σε σκηνοθεσία Peter Farrelly που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας στη φετινή 91η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, συνεχίζονται οι προβολές στο θερινό σινεμά Τζένη Καρέζη από την Πέμπτη 8 έως την Τετάρτη 14 Αυγούστου και ώρα 21.00 με ελεύθερη είσοδο.
Η πολυβραβευμένη ταινία εκτός από τα τρία Όσκαρ (καλύτερη ταινία, Β΄ ανδρικός ρόλος, καλύτερο πρωτότυπο σενάριο), τιμήθηκε επίσης από το National Board of Review ως η ταινία της χρονιάς, με το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου έκανε πρεμιέρα, και με τρεις κερδισμένες Χρυσές Σφαίρες από τις πέντε που ήταν υποψήφια.
Πρόκειται για μια δραματική κομεντί βασισμένη στην αληθινή ιστορία του σπουδαίου Αφροαμερικανού μουσικού πιανίστα της jazz Don Shirley και σε πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα την δεκαετία του '60 και διαπραγματεύεται τη διαφορετικότητα, με φόντο τις ρατσιστικές νότιες πολιτείες των Η.Π.Α.
Το Πράσινο Βιβλίο ή Πράσινος Οδηγός ήταν ένα ετήσιο ταξιδιωτικό φυλλάδιο που εκδιδόταν στις Η.Π.Α. από τη δεκαετία του '30 και αφορούσε τα ξενοδοχειακά και άλλου τύπου καταλύματα, εστιατόρια, μπαρ που ήταν φιλικά προς τους αφροαμερικανούς ταξιδιώτες των νότιων πολιτειών.
Η ταινία είναι μια μοντέρνα εκδοχή του «Σοφέρ της Κυρίας Νταίζη» και δεσπόζουν οι ερμηνείες του Mahershala Ali ως Don Shirley και του Viggo Mortensen στο ρόλο του οδηγού – βοηθού. Να τονιστεί ότι ο 45χρονος Mahershala Ali πήρε δύο φορές το αγαλματίδιο στην ίδια κατηγορία (Β΄ ανδρικού ρόλου) το 2017 για την ερμηνεία του στο Moonlight και φέτος για την παρουσία του στη ταινία Green Βook.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!