Αυτή είναι η πρόταση του δήμου Παύλου Μελά για το Καρατάσιου κ Υπουργέ -- Ερωτηματικό γιατί δεν αναφέρεται πουθενά! Ρεπορτάζ του avatonpress.gr

Ύστερα απο την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ Νίκου Παναγιωτόπουλου σε σχετική ερώτηση  της βουλευτού κ Έλενας Ράπτη για την διαχείρηση και αξιοποίηση του πρ. στρατοπέδου Καρατάσιου αλλά και την ανακοίνωση - απάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρατάσιου, το avatonpress.gr δημοσιεύει την επιστολή - πρόταση παραχώρησης και αξιοποίησης του πρ. στρατοπέδου Καρατάσιου απο τον δήμο Παύλου Μελά με ημερομηνία 15-03-2019/ αρ. πρωτ. 12508 και με αποδέκτες την Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού και τους υπουργούς Εσωτερικών, Εθνικής Αμύνης, Οικονομικών, Εθνικής Επικράτειας και του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), καθώς και την πρόταση αξιοποίησής του (διαβάστε την πρόταση εδώ) που κατέθεσε ο δήμος Παύλου Μελά.

Προκαλεί απορία και προβληματισμό για ποιο λόγο αγνοήθηκε απο το ΤΕΘΑ η συγκεκριμένη πρόταση παραχώρησης (στην απάντησή του κ Υπουργού αναφέρεται οτι  ."...Σε κάθε περίπτωση, το ΤΕΘΑ, μετά την ακύρωση της αρχικής παραχώρησης της έκτασης των 120,4 στρεμμάτων, δεν έχει λάβει οποιοδήποτε αίτημα ή πρόταση του Δήμου Παύλου Μελά, για την παραχώρηση- αξιοποίηση του πρώην Στρατοπέδου «ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ Α'» ή τμήματος αυτού..."στην απάντηση του κ Υπουργού Εθνικής Αμύνης. 

Απο την πλευρά του ο δήμος Παύλου Μελά φέρεται να έχει καταθέσει απο τις 15/03/2019 αίτημα παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου καθώς και πρόταση αξιοποίησής του.


Τόσο ο δήμος όσο και η τοπική κοινωνία όχι μόνο του δήμου Παύλου Μελά αλλά ολόκληρης της δυτικής Θεσσαλονίκης ζητούν το αυτονόητο. Οχι στην τσιμεντοποίηση του στρατοπέδου και απόδοσή του στον δήμο και στην τοπική κοινωνία





Διαβάστε την πρόταση αξιοποίησης που κατέθεσε ο δήμος Παύλου Μελά ύστερα απο διαβούλευση με φορείς και συλλόγους,   εδώ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!