Δράκοι και βραβευμένες ταινίες στη μεγάλη οθόνη του δ΄ήμου Νεάπολης Συκεών


Δράκοι και βραβευμένες ταινίες στη μεγάλη οθόνη
Με εναλλασσόμενο πρόγραμμα συνεχίζονται οι προβολές στους Δημοτικούς Θερινούς Κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Με την προβολή τεσσάρων εξαιρετικών ταινιών ξεκινά η εβδομάδα στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών «ΣΙΝΕ Άλσος» και «ΣΙΝΕ Παράδεισος».
Συγκεκριμένα, σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου, αύριο και μεθαύριο στη «μεγάλη οθόνη» του κινηματογράφου «ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη θα προβληθεί η παιδική ταινία «Πώς να εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας 3/How to train your Dragon: The hidden world» (104΄). Πρόκειται για την ολοκλήρωση της τριλογίας με μια νέα περιπέτεια όπου ο κυβερνήτης του Μπερκ, έχοντας την Αστριντ στο πλευρό του, έχει δημιουργήσει μια καλά κρυμμένη ουτοπία δράκων, που ζουν ελεύθεροι και σε πλήρη
αρμονία με το περιβάλλον τους. Όμως ο κίνδυνος δεν θα αργήσει να φανεί…
Παράλληλα στο «ΣΙΝΕ ΑΛΣΟΣ» στη Δενδροφυτεία στις Συκιές σήμερα, 5 Αυγούστου, αύριο και μεθαύριο θα προβληθεί η ταινία «Ρόμα/Roma» (135΄). Η ταινία βραβεύτηκε με το Χρυσό Λιοντάρι του Φεστιβάλ Βενετίας, με Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας,
φωτογραφίας και σκηνοθεσίας.
ΤΟ ΕΡΓΟ: Στο ευρύχωρο σπίτι μιας μεσοαστικής οικογένειας, η υπηρέτρια Κλεό μαζί με την μαγείρισσα του σπιτιού, τη συγχωριανή της Αντέλα, ζουν μια προβλέψιμη καθημερινότητα. Όλη την ημέρα προσέχουν τα παιδιά, καθαρίζουν το σπίτι, σερβίρουν τα γεύματα, φροντίζοντας τη ζωή της οικογένειας να κυλάει με άνεση.
Ένα αφιέρωμα στη γυναικεία φύση με φόντο την έκρυθμη πολιτική κατάσταση στο Μεξικό τη δεκαετία του ’70.
Από την Πέμπτη 8 Αυγούστου, 9, 10 και 11 του μήνα, οι προβολές θα συνεχιστούν στο μεν «ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» με την ελληνοκυπριακή ταινία «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ/ Smuggling Hendrix» (93΄).
Η ταινία πήρε βραβείο Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος Φεστιβάλ Tribeca και βραβείο σεναρίου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
ΤΟ ΕΡΓΟ: Ο Γιάννης ετοιμάζεται να φύγει από την Κύπρο για την Ολλανδία, αλλά το σχέδιό του ανατρέπεται όταν ο σκύλος του, ο Τζίμι, διασχίζει τη Νεκρή Ζώνη, που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα Κατεχόμενα. Επειδή η μεταφορά ζώων από τα Κατεχόμενα απαγορεύεται ο Γιάννης θα ζητήσει τη βοήθεια φίλων του…
Παράλληλα τις ίδιες μέρες, 8, 9, 10 και 11 Αυγούστου, στο «ΣΙΝΕ ΑΛΣΟΣ»στη Δενδροφυτεία θα προβληθεί η αγγλική μουσική ταινία «Yesterday» σε σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ (112΄).
ΤΟ ΕΡΓΟ: Πως είναι να ξυπνάς σε έναν κόσμο που δεν γνωρίζεις τους Beatles; Ο Τζακ, ένας
άγνωστος ερασιτέχνης μουσικός, σε μια μικρή βρετανική πόλη, τα όνειρα του οποίου για επιτυχία και φήμη γρήγορα ξεθωριάζουν, παρά την αφοσίωση και υποστήριξη της καλύτερής του παιδικής φίλης.
Μετά από ένα μυστηριώδες μπλακ άουτ, ο Τζάκα ανακαλύπτει ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ…


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!