Αναστασιάδης για επιτελικό κράτος: Στόχος η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών προς όφελος του πολίτη


 Αναστασιάδης για επιτελικό κράτος: Στόχος η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών προς όφελος του πολίτη

«Όλες οι ιστορικές καταγραφές και οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα καταλήγουν σε μια κοινή παραδοχή, ότι ο πολίτης στεκόταν και στέκεται                                            απέναντι στο κράτος με δυσπιστία και επιφυλακτικότητα. Δεν το εμπιστεύεται» υπογράμμισε ο Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας χθες το βράδυ ( 6 /8) στην ολομέλεια της Βουλής  επί του νομοσχεδίου για το «επιτελικό κράτος».

 Όπως υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το  νομοσχέδιο αφορά τον τρόπο της οργάνωσης και της λειτουργίας του κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης, της Κυβέρνησης, και δίνει έμφαση στην εισαγωγή νέων κανόνων με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και τη διαφάνεια.

Σημαντική τομή  χαρακτήρισε ο κ. Αναστασιάδης  τη  θεσμοθέτηση του  υπηρεσιακού γεν. γραμματέα, ανά υπουργείο, πρόσωπο προερχόμενο από τη δημοσιοϋπαλληλία με κριτήρια αντικειμενικά, που  δεν θα ορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.
« Η θεσμοθέτηση του Υπηρεσιακού Ειδικού Γενικού Γραμματέα, ανά Υπουργείο και η μεταφορά αρμοδιοτήτων και στον Γενικό Διευθυντή μιας υπηρεσίας, εκτιμώ, κύριε Υπουργέ ότι είναι μεγάλη τομή, πολύ σημαντική πρωτοβουλία και ότι θα δώσει τη δυνατότητα να κινητοποιηθεί ακόμα περισσότερο το Δημόσιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο βουλευτής ΝΔ ανέφερε  πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου για το «επιτελικό κράτος» δείχνουν την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στους άξιους δημοσίους υπαλλήλους.
«….Αυτά είναι θέματα τα οποία προσπαθεί να ρυθμίσει το σημερινό νομοσχέδιο. Δημιουργεί τις κατάλληλες δομές γιατί εμπιστεύεται τον δημόσιο υπάλληλο»
« Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης πού θέλουμε να πάμε: να πάμε την Ελλάδα μπροστά, να κάνουμε την Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, μια χώρα αναπτυγμένη που να εξυπηρετεί και να υπηρετεί καλύτερα τους πολίτες της»κατέληξε.

VIDEO

ΟΜΙΛΙΑ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!