Μήνυμα ενότητας από τον Παντελή Τσακίρη κατά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου


Μήνυμα ενότητας από τον Παντελή Τσακίρη 
κατά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου 


«Βούλησή μου δεν είναι να γίνω δήμαρχος ορισμένων. Βούλησή μου είναι να γίνω δήμαρχος όλων των κατοίκων του δήμου μας. Αυτή την εντολή έλαβα και αυτή την εντολή θα τιμήσω στο ακέραιο. Μαζί ξεκινάμε και θα προχωρήσουμε μαζί. Είμαστε εδώ, για να ενώσουμε. Διχασμένοι και ανίσχυροι δεν μπορούμε τίποτε. Ενωμένοι και δυνατοί μπορούμε τα πάντα».
Ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας έστειλε ο εκλεγείς δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης κατά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου, που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα (Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019) στο κτίριο «Παύλος Μελάς». 
Την ορκωμοσία κατά το θρησκευτικό σκέλος της τέλεσε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τον νέο δήμαρχο και τους αιρετούς, μίλησε για την ανάγκη ενότητας και συνεργασίας. Ακολούθησε το τυπικό του πολιτικού όρκου.


Τριπλή δέσμευση για «αποτελεσματικότητα – αξιοκρατία – συνεργασία» από τον νέο δήμαρχο Ωραιοκάστρου
«Η νέα δημοτική αρχή του Ωραιοκάστρου ορκίζεται με ιδιαίτερη χαρά αλλά πρωτίστως με απόλυτη συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης της», σημείωσε ο κ. Τσακίρης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη δημοτική αρχή που αναδεικνύεται μέσα στο καινούριο τοπίο που δημιουργούν ο «Κλεισθένης» και η απλή αναλογική.
Ο νέος δήμαρχος Ωραιοκάστρου συνεχάρη τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων όπως και τους κοινοτικούς συμβούλους όλων των συνδυασμών που πέτυχαν την εκλογή τους κατά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.
«Η μάχη των εκλογών τελείωσε. Τώρα έχουμε μπροστά μας μια μάχη πιο μεγάλη και πιο σημαντική. Είναι η μάχη κατά των κοινών μας προβλημάτων», είπε ο κ. Τσακίρης, τονίζοντας: «Εάν θέλουμε επιτυχή έκβαση, αυτή είναι μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί. Οφείλουμε, λοιπόν, να αφήσουμε όλα όσα μας πλήγωσαν στο παρελθόν, να εγκαταλείψουμε πικρίες, στεναχώριες και μικροψυχίες, που μας πήγαν πίσω, και να προχωρήσουμε μπροστά σε κλίμα αρμονίας και ομόνοιας, σε κλίμα αγαστής συνεργασίας και συνεννόησης, σε κλίμα σύγκλισης και αμοιβαιότητας, στη νέα μέρα που ξημερώνει για την Καλλιθέα, τη Μυγδονία και το Ωραιόκαστρο».
Ο Παντελής Τσακίρης υπογράμμισε ότι προσωπική φιλοδοξία του είναι το νέο δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου να αποτελέσει ένα όργανο που θα αναδειχθεί αντάξιο των προσδοκιών και των απαιτήσεων της εποχής και των πολιτών, το οποίο θα λειτουργεί κατά τρόπο δημοκρατικό και συλλογικό στη λήψη αποφάσεων και στο οποίο θα κυριαρχούν η δημιουργική σύνθεση ιδεών, οι θετικές προτάσεις και η εποικοδομητική κριτική προς όφελος του τόπου.
Ο νέος δήμαρχος έδωσε κι ένα πρώτο στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, μιλώντας για σκληρή δουλειά με ομαδικό πνεύμα συνεννόησης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το νέο είδος και νέο ήθος διοίκησης που σκοπεύει να εφαρμόσει στηρίζεται στο τρίπτυχο «αποτελεσματικότητα – αξιοκρατία – συνεργασία». 


Η επιστολή του υπουργού Εσωτερικών
Με την ευκαιρία της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απευθύνθηκε με προσωπική επιστολή του προς τον νέο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη.
«Σας συγχαίρω για την ανάληψη των καθηκόντων σας όπως και όλους τους δημοτικούς συμβούλους όλων των συνδυασμών. Για εμάς η Αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος που ενώνονται δυνάμεις για το καλό των τοπικών κοινωνιών. Και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό όταν νέοι άνθρωποι, όπως εσείς κ. Δήμαρχε, κερδίζουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και έχουν την ευκαιρία να αγωνισθούν για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου τους», επεσήμανε μεταξύ των άλλων στην επιστολή του ο υπουργός Εσωτερικών, δηλώνοντας προς τον νέο δήμαρχο Ωραιοκάστρου: «Θέλω να γνωρίζετε ότι η πόρτα του Υπουργείου Εσωτερικών θα είναι πάντα ανοικτή. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας σας θα έχετε έναν σύμμαχο που θα στηρίξει τον κοινό στόχο να παράγουμε έργο για τους πολίτες».
Στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου παρευρέθηκαν ανάμεσα σε άλλους η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης και Γιώργος Αρβανιτίδης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Κλεόβουλος Θεοτόκης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας, αρχών και φορέων της πόλης αλλά και πλήθος κόσμου.


Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Α) Από τον επιτυχόντα συνδυασμό "ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΞΑΝΑ": 
    1. ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
    2. ΖΑΠΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 
    3. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ   
    4. ΔΡΟΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
    5. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
    6. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
    7. ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
    8. ΠΑΝΙΩΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


Β) Από  τον επιλαχόντα συνδυασμό "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ - Δήμος Ωραιοκάστρου":
    1.ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
    2. ΖΙΑΚΟΥΛΗΣ ΗΛΙAΣ 
    3. ΚΑΡΑΣΤΕΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
    4. MOΔΙΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    5. ΤΕΡΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    6. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ


Γ) Από  τον επιλαχόντα συνδυασμό "αν.α.σ.α Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης":
    1. ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 
    2. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    3. ΜΑΤΣΟΥΚΑΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 
    4.ΣΑΡΑΜΟΥΡΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    5. ΤΖΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
    6. ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΒΕΣΚΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ (ΕΥΗ)


Δ) Από  τον επιλαχόντα συνδυασμό  "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ":
    1. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΑΝΕΣΤΗΣ)
    2. ΠΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    3. ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
    4. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
    5. ΜΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ  (ΒΑΣΩ)


Ε) Από  τον επιλαχόντα συνδυασμό  "ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ":
    1. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
    2. ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
    3. ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
    4. ΠΑΡΑΠΑΝΗΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
    5. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


ΣΤ) Από  τον επιλαχόντα συνδυασμό  "Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ωραιοκάστρου 
"ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ":
    1. ΕΔΙΡΝΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 
    2. ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗΣ


Ζ) Από  τον επιλαχόντα συνδυασμό  "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ":
    1. ΘΕΜΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!