Πρόεδρος Σωματείου μετόχων ΟΑΣΘ: Διεκδικούμε τα αυτονόητα και την περιουσία μας

Δύο χιλιάδες οικογένειες βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς καμιά προειδοποίηση στον “αέρα”. Όλες οι επενδύσεις που έχουν κάνει χάθηκαν ξαφνικά και έχουνε μείνει χωρίς εισόδημα τα τελευταία δύο χρόνια”. Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων μιλώντας στη ThessToday.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου “Συνεργασία Μετόχων ΟΑΣΘ”, Ανέστης Πολυχρονίδης.
“Φάνηκε ξεκάθαρα όλον αυτόν τον καιρό πως το συγκεκριμένο μοντέλο κρατικοποίησης έχει αποτύχει παταγωδώς και αυτό το βλέπουν οι πολίτες που ζουν στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα είναι τώρα, ποια πολιτική θα ακολουθήσει η νέα διοίκηση, αν θα είναι η ίδια ή θα αλλάξει και θα πάμε σε μια καινούργια σύμβαση – ένα καινούργιο μοντέλο αστικών συγκοινωνιών. Αυτό είναι που περιμένουμε να ακούσουμε”, επισημαίνει ο κ. Πολυχρονίδης.
Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν περίπου δύο χιλιάδες μέτοχοι του Οργανισμού και σε ό,τι ακούγεται από τον κόσμο εις βάρος τους ο κ. Πολυχρονίδης αναφέρει πως “τόσον καιρό, έχει στηθεί μία απίστευτη προπαγάνδα ενάντια στους μετόχους του ΟΑΣΘ. Προπαγάνδα, που έκανε μεγάλη μερίδα των πολιτών να πιστεύει πως οι μέτοχοι κερδίζουν πολλά χρήματα αλλά αυτό δεν είναι αληθές.
Πληρώνουμε φόρους για εισοδήματα που δεν έχουμε εισπράξει, όπως για παράδειγμα το 2016-2017. Ότι έσοδα έχουν οι μέτοχοι φορολογούνται και το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων -όσων υπάρχουν- επιστρέφουν πίσω στο κράτος μέσω της φορολογίας εισοδήματος και των εισφορών στο ΕΦΚΑ. Υπάρχουν οικογένειες που λαμβάνουν 150-200 ευρώ, αυτά είναι τα “κέρδη” τους και αυτή είναι η κατάσταση.
Περίπου 2.000 οικογένειες βρίσκονται στον “αέρα” μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αφαιρέσει από τα χέρια τους τις μετοχές χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση.
Συνάντηση με τη νέα διοίκηση
Όπως αναφέρει ο κ. Πολυχρονίδης, εχθές πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του Οργανισμού Γιώργο Σκόδρα, τον απερχόμενο πρόεδρο Στέλιο Παππά και μέλη της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ ενημερώνοντας το νέο διοικητικό συμβούλιο για την κατάσταση που βιώνουν.
Οι μετοχές που απέκτησαν στον ΟΑΣΘ
“Οι περισσότερες οικογένειες δούλευαν μία ολόκληρη ζωή και επένδυσαν σε ένα λεωφορείο. Οι γονείς μας που επένδυσαν τους κόπους τους επίσης. Μπήκαν στο Οργανισμό μετά την επέκταση που έγινε, δούλευαν πάντα με τις συμβάσεις που ψήφιζε το κοινοβούλιο και ακολουθούσαν τον νόμο. Σήμερα, μας έχουν πει μέχρι και κλέφτες. “Ανακάλυψαν” πως οι συμβάσεις είναι λάθος μετά από τόσα χρόνια και πως παίρναμε λάθος χρήματα. Αν είναι δυνατόν”.
Για τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνει η νέα διοίκηση για τη λειτουργία των λεωφορείων
“Αυτό που μπορεί και πρέπει να κάνει άμεσα η νέα διοίκηση, είναι σε πρώτη φάση να ξεκινήσει τη συντήρηση και την επισκευή των λεωφορείων και να οργανώσει το εσωτερικό του Οργανισμού όσο γίνεται καλύτερα, με έμπειρους ανθρώπους που ξέρουν και ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους” αναφέρει ο κ. Πολυχρονίδης ενώ επισημαίνει πως “υπήρχαν άνθρωποι τα προηγούμενα χρόνια στη συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, που το μόνο πράγμα που ήξεραν να κάνουν και τους ενδιέφερε είναι πολιτική”.
Διεκδικούμε τα αυτονόητα
Τέλος, όπως τονίζει ο κ. Πολυχρονίδης “διεκδικούμε τα αυτονόητα, διεκδικούμε την περιουσία μας. Από τη δικιά μας μεριά υπάρχει η τεχνογνωσία, η διάθεση και η όρεξη για δουλειά. Δεν έχουμε καμία σχέση με το πρώην καθεστώς διοίκησης και τα όσα έχουνε γίνει και πρέπει να μας δοθεί η δυνατότητα να προσφέρουμε”.


πηγή  thesstoday.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!