Α.Τριανταφυλλίδης στη Βουλή: «Με τεχνοκράτες-γκαουλάιτερ στα Υπουργεία θέλει να κυβερνά ο Μητσοτάκης»

Α.Τριανταφυλλίδης στη Βουλή:
«Με τεχνοκράτες-γκαουλάιτερ στα Υπουργεία θέλει να κυβερνά ο Μητσοτάκης».(VIDEO)
«Αυτό που επιχειρείτε εσείς με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, με την ίδρυση του υπέρ-υπουργείου μαμούθ, της  Προεδρίας της Κυβέρνησης, συνιστά την άρνηση του επιτελικού κράτους, την άρση του, αφού από το σώμα των 500 και βάλε  μετακλητών-πραιτωριανών, των μετακλητών-γκαουλάιτερ του Πρωθυπουργού Κυριάκου, θα περνούν, θα εγκρίνονται, θα ελέγχονται τα πάντα. Ένας και μόνον ο στόχος σας, ο απόλυτος έλεγχος  του κράτους από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Αυτό συνιστά και την παραμόρφωση του Συντάγματος του άρθρου 1 παρ.3, όπου λαό βάλτε Πρωθυπουργό: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Πρωθυπουργό, υπάρχουν υπέρ του πρωθυπουργού και του Κόμματος που κυβερνά και ασκούνται όπως ορίζει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η Προεδρία της Κυβερνήσεως», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’  Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σ/ν για το Επιτελικό Κράτος.
Όπως υπογράμμισε ο κ.Τριανταφυλλίδης «Υπερσυγκεντρώνετε  πολιτικές και εκτελεστικές αρμοδιότητες σε ένα πρόσωπο. Η υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, απευθείας στον Πρωθυπουργό. Η ΕΥΠ απευθείας στον Πρωθυπουργό. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας απευθείας  στον Πρωθυπουργό. Εσείς που θα καταργούσατε τους μετακλητούς και τους αυξάνετε και αυξάνετε και τις αποδοχές τους  κατά 50%, δίνοντάς τους τον μισθό του Γενικού Διευθυντή».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Υπουργό Επικρατείας κ.Γεραπετρίτη του έθεσε το ερώτημα αν είναι ηθικό να νομοθετεί για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την οποία είχε τα προηγούμενα χρόνια έμμισθη σχέση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Τριανταφυλλίδης  «Γράφτηκε σε μερίδα του τύπου ότι είχατε έμμισθη σχέση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 2011 μέχρι το 2018, για την οποία τώρα νομοθετείτε. Είναι ενδεχομένως νόμιμο, είναι και ηθικό κ.Υπουργέ;»
Ακολουθεί το απόσπασμα της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!