Α. Μανδρίνος: Το αύριο του τουρισμού της Θεσσαλονίκης θα έχει την υπογραφή του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Κωνσταντίνου Ζέρβα


Α. Μανδρίνος: Το αύριο του τουρισμού της Θεσσαλονίκης θα έχει την υπογραφή του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Κωνσταντίνου Ζέρβα


Για την επόμενη ημέρα του τουρισμού της Θεσσαλονίκης, η οποία μεταξύ άλλων εξαρτάται από τη μορφή που θα έχει ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης, μίλησε ο Πρόεδρος της ΕΞΘ Ανδρέας Μανδρίνος σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM».

Ο Πρόεδρος της ΕΞΘ υπογράμμισε ότι την επόμενη ημέρα θα την υποδείξουν ο πετυχημένος, όπως τόνισε, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Θα υπάρξει στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής & Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης νέο Διοικητικό Συμβούλιο τετραετίας, κάτι που δίνει την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα με ένα τετραετές πλάνο», τόνισε ο κ. Μανδρίνος, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του αναφερόμενος στη μέχρι τώρα λειτουργία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής που όπως είπε «επί δώδεκα χρόνια λειτουργούμε ως οργανισμός τουριστικής αλλά κυρίως πολιτικής προβολής όμως παράλληλα και ως γραφείο δωρεάν ταξιδιών πολιτικών και… ημετέρων».

Ο Πρόεδρος της ΕΞΘ συνέστησε να ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη την κατεύθυνση που υπέδειξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την τεχνοκρατική δομή και σύνθεση με την οποία οργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού και να δομηθεί με ανάλογο τρόπο ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης με τεχνοκράτες και κορυφαίους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, αφήνοντας πίσω την μέχρι τώρα λειτουργία του.

«Ένα είναι το σίγουρο ότι η επόμενη μέρα, χρυσή ή μαύρη, θα φέρει την υπογραφή του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Κωσταντίνου Ζέρβα» υπογράμμισε ο κ. Μανδρίνος εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η βούληση υπάρχει άλλα αυτή τη φορά πρέπει να γίνει και πράξη». Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι σε αυτή την περίπτωση οι ξενοδόχοι θα αγκαλιάσουν το νέο εγχείρημα του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης και θα παραμείνουν σε αυτόν βοηθώντας με τεχνογνωσία και επαγγελματισμό.

Ο κ. Μανδρίνος χαρακτήρισε πολύ θετικά τα βήματα που γίνονται για την αστυνόμευση του κέντρου της Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι η αίσθηση της ασφάλειας είναι το πρώτο κριτήριο για την έλευση τουριστών. Επεσήμανε δε, ότι ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος παράγει έργο αθόρυβο αλλά αποτελεσματικό.

Χαρακτήρισε επίσης, πολύ έντιμο το ότι ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας «πήρε πάνω του» το θέμα της καθαριότητας που αποτελεί «αγκάθι» για την πόλη, ενώ ευχαρίστησε δημόσια τον απερχόμενο Δήμαρχο Γιάννη Μπούταρη και τον απερχόμενο Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρο Πέγκα για την προσφορά τους στον τουρισμό της Θεσσαλονίκης .

Ο Πρόεδρος της ΕΞΘ αναφέρθηκε και στον πρόσφατο χαμό του Ηλία Χριστοδουλάκη, Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου Capsis που πάλεψε για την ανάπτυξη του τουρισμού και της πόλης. «Ο Ηλίας ήταν ένας μαχητής της ζωής και υπέρμαχος της Θεσσαλονίκης» υπογράμμισε ο κ. Μανδρίνος.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!