Διακοπή λειτουργίας για το «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ», στο Ωραιόκαστρο

Σε διακοπή λειτουργίας οδηγείται ο Ξενώνας της ΑΡΣΙΣ

Το φάσμα του λουκέτου εξαιτίας υποχρηματοδότησης αντιμετωπίζει ο Ξενώνας Προσωρινής Φιλοξενίας Παιδιών και Εφήβων σε κίνδυνο «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ», στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Το «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» είναι ο μοναδικός ξενώνας επείγουσας φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα που φροντίζει παιδιά, τα οποία είναι θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, εμπορίας και διακίνησης ή που βρίσκονται σε κίνδυνο, λόγω δυσμενών οικογενειακών ή κοινωνικών -οικονομικών συνθηκών.
Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της λειτουργίας του ξενώνα οφείλεται στο γεγονός ότι η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας «αποποιήθηκε» πρακτικά την υποχρέωση χρηματοδότησης του ξενώνα για το 2019, παραπέμποντας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς ωστόσο να
έχει προβλέψει τις αναγκαίες για τον σκοπό αυτό πιστώσεις, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να έχει εξασφαλίσει μόνο το 12% του κόστους λειτουργίας του.
Το «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» λειτουργεί από το 2007 χρηματοδοτούμενο από κονδύλια του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας του ελάχιστου απαραίτητου προσωπικού, μέρους του κόστους θέρμανσης, του κόστους της ΔΕΗ και των τηλεπικοινωνιών.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!