"Αρνούμαστε τα προνόμια των δημοτικών συμβούλων!" απο νεοεκλεγμένους δημ συμβούλους στον δήο Νεάπολης Συκεών


Αρνούμαστε τα προνόμια των δημοτικών συμβούλων!

Oι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της   Ενωτικής Ανατρεπτικής Παρέμβασης Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ αρνούμαστε να αποδεχτούμε τις προσκλήσεις δωρεάν  πρόσβασης στις παραστάσεις των «Μερκουρείων», που πραγματοποιούνται στον Δήμο Νεάπολης Συκεών.

Δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε «προνόμια» λόγω της θέσης μας ως συμβούλων. Προνόμια που μας διαχωρίζουν από τους κατοίκους  του Δήμου -όπως η δωρεάν είσοδος σε συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις, αθλητικούς χώρους, -όταν αυτοί  καλούνται να πληρώσουν εισιτήριο της τάξεως των 10 ευρώ στις περισσότερες περιπτώσεις.

 Είμαστε εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού της πόλης για να προασπίσουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του και όχι  για να παραστήσουμε τους «επίσημους» και τους «παράγοντες». Δεν θα γίνουμε σε καμιά περίπτωση τμήμα του τοπικού μηχανισμού εξουσίας, δεν θα υιοθετήσουμε λογικές εύνοιας. Θέλουμε να προβάλουμε ένα διαφορετικό πρότυπο πολιτικής στάσης και συμπεριφοράς με βάση την ανιδιοτελή προσφορά, την αλληλεγγύη, και την προάσπιση της συλλογικότητας.

Διεκδικούμε για όλους τους πολίτες του δήμου την ελεύθερη είσοδο σε όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (θέατρα, συναυλίες, κινηματογράφους κλπ.) με προτεραιότητα στους ανέργους, συνταξιούχους, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στον δήμο, ΑΜΕΑ και πολύτεκνες οικογένειες.

 Διεκδικούμε την προώθηση του πολιτισμού ως δημόσιου αγαθού και διαφωνούμε με έναν δήμο σε ρόλο «ατζέντη».. Αντιπροτείνουμε ελεύθερη πρόσβαση  σε ποιοτικές εκδηλώσεις με παράλληλη ενθάρρυνση – υποστήριξη και προβολή της ερασιτεχνικής δημιουργίας στον δήμο μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι : Μαρία Κυπραίου - Γιάννης Λαθήρας



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!