Ευρωπαική εβδομάδα κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου: "Ασφαλές Περπάτημα και Ποδηλασία" στον δήμο Καλαμαριάς



ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  16-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2019

«Ασφαλές Περπάτημα και Ποδηλασία»
Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει για 6η συνεχή φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας 2019 από 16/09 έως 22/09 με σύνθημα «ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ» 
Τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα δίνει μεγάλη έμφαση στο Ασφαλές Περπάτημα. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Καλαμαριάς υλοποίησε κατά τη διάρκεια του έτους τις ακόλουθες δράσεις με συνεργασία του  Τμήματος Παιδείας Αθλητισμού Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και του Γραφείο Προγραμματισμού:
·                Λαϊκή ποδηλατοδρομία 8 χιλιομέτρων Δήμου Καλαμαριάς
·                Δρόμος 1.000 μέτρων  Δημοτικών σχολείων Δήμου Καλαμαριάς
·        Δεξιοτεχνία ποδηλάτου

·        Κυκλοφοριακή Αγωγή στο Πάρκο

·        Δημιουργία σημείου ενημέρωσης  κινητικότητας 

·                Επιμορφωτικά προγράμματα πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων από τη Διεύθυνση τροχαίας Θεσσαλονίκης 

Σε συνέχεια των δράσεων αυτών, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 έως στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής  του Δήμου Καλαμαριάς  επιμορφωτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής διαπαιδαγώγησης παιδιών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Τελικός στόχος όλων των δράσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, είναι να προτρέψει τους πολίτες να επιλέξουν ενεργητικούς τρόπους μετακίνησης ή να συνδυάσουν περπάτημα και ποδηλασία με τις δημόσιες συγκοινωνίες εξασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη όπως η ευελιξία η κοινωνική και οικονομική προσβασιμότητα, η αξιοπιστία, οι μηδενικές εκπομπές ρύπων και ο θετικός αντίκτυπος στην υγεία.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!