Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στα … ΔΥΤΙΚΑ: 3 Δήμοι, 3 ποδηλατοβόλτες, 1 μεγάλη γιορτή το Σάββατο 21/9

Ξεκίνησε η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, παρέχοντας στις πόλεις μια ευκαιρία να δοκιμάσουν βιώσιμους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς και οι τρεις Δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη χρονιά συμμετέχοντας σε διαδημοτικές δράσεις με επίκεντρο τη χρήση ποδηλάτου.
Με κοινή ανακοίνωση των τριών Αντιδημάρχων Αθλητισμού, Απόστολου Φουκίδη (Αμπελοκήπων – Μενεμένης), Μαρίας Γαβαλά (Κορδελιού – Ευόσμου), Σάκη Λαζαρίδη (Παύλου Μελά), καλούνται οι πολίτες του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης να πάρουν τα ποδήλατά τους το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και στις 6.00 μ.μ. να επιλέξουν μια από τις 3 ποδηλατοπορείες που έχουν ως αφετηρία τα αντίστοιχα δημαρχεία των συνδιοργανωτών (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ 12, Αμπελόκηποι – Παύλου Μελά 24, Πλατεία Ευόσμου - Καραολή και Δημητρίου 1, Σταυρούπολη) και κοινό τερματισμό το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Οι συμμετέχοντες των 3 Δήμων, στις 6.30 μ.μ.,  θα κάνουν μια κοινή ποδηλατοβόλτα μέσα στους χώρους του πρώην στρατοπέδου στέλνοντας ηχηρά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις για την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων ως ελεύθερων χώρων πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής και για χρήσεις κοινής ωφέλειας και κοινωνικών υποδομών.


Στον χώρο του πρώην στρατοπέδου θα πραγματοποιηθεί συμβολική κλήρωση ενός ποδηλάτου, προσφορά των καταστημάτων ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ και στη συνέχεια οι ποδηλάτες θα κατευθυνθούν δίπλα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, στην οδό Θωμά Χατζίκου, όπου θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο με ποδήλατα και … περπάτημα και θα διακοπεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων.
Εκεί, ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης θα διοργανώσει μια μεγάλη γιορτή για την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, με επιδείξεις δεξιοτεχνίας πάνω σε πίστα ποδηλάτου, με ειδικές κατασκευές,  προκειμένου τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν το ποδήλατο, σε μια διαδρομή που θα είναι περιφραγμένη και οριοθετημένη με προστατευτικά κιγκλιδώματα. Επίσης, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δοκιμάσουν σε πίστα ηλεκτρικού ποδηλάτου τον τρόπο λειτουργίας και τη χρηστικότητα του μέσου και να τεστάρουν τις δυνάμεις τους σε ειδική βάση στατικού ποδηλάτου.
Για τους μικρούς ποδηλάτες έχουν ετοιμαστεί πλούσια εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά δρώμενα, με χιουμοριστικά σκετσάκια, παιχνίδια προσέγγισης, διαδραστική παράσταση και χορό από ανιματέρ, ενώ μια κάλπη ιδεών και προτάσεων περιμένει τις απόψεις όλων για τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών ζωής στην πόλη, μέσα από την αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών, όσον αφορά στις καθημερινές μετακινήσεις τους.
Μετά τις 7.30 μ.μ. θα ξεκινήσει η αναχώρηση των ποδηλατών και η επιστροφή τους στις αφετηρίες των ποδηλατοπορειών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης
T: 2310 725775, 2313 300 953
  • Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου
Τ: 2310 703 394, 2310 705 4422313 302 163
  • Δήμος Παύλου Μελά
Τ: 2313 302 961


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!