Ποντιακή θεατρική παράσταση στο Φεστιβάλ Πολιτισμού του δήμου Ωραιοκάστρου


Ποντιακή θεατρική παράσταση στο Φεστιβάλ Πολιτισμού
του δήμου Ωραιοκάστρου

Την ποντιακή θεατρική παράσταση «Ο Φώταγας» παρουσιάζει η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη», του καθιερωμένου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του δήμου Ωραιοκάστρου.
Η θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Πετρωτού.
«Ο Φώταγας» βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία. Στην πρώτη και στη δεύτερη πράξη τα γεγονότα διαδραματίζονται στον Πόντο, στα Μεσόγεια του νομού Τραπεζούντας. Το γεγονός ότι ο πρωτότοκος γιος του Φώταγα -άρχοντα προεστού- παντρεύεται τουρκάλα από τη μια και από την άλλη ο σκληρός ξεριζωμός σημαδεύουν τη ζωή της οικογένειάς του και καθορίζουν το μέλλον της. Η τρίτη πράξη αφηγείται γεγονότα μετά την εγκατάσταση σε χωριό της Δράμας, στη Μακεδονία, όπου βρίσκουμε την οικογένεια του Φώταγα αποδεκατισμένη.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γεωργιάδης.
Ήχος - φωτισμός: Γεωργία Πετρίδου.
Φροντιστήριο: Θεοδώρα Κιμισκίδου.
Πρόεδρος ΕΠΩΦ: Ηρακλής Τσακαλίδης.
Υπεύθυνη θετρικής ομάδας: Γεωργία Πετρίδου.
Παίζουν: Φωτάγας (Γιάννης Γεωργιάδης), Σοφία (Ρούλα Γεωργιάδου), Ιγνάτης (Γιώργος Βαλετόπουλος), Δήμος (Νίκος Τσιρκινίδης), Λέιλα (Μαρία Συμεωνίδου), Μήτος (Αθανάσιος Παναγιωτίδης), Στύλος (Σάββας Ιωαννίδης), Ισμέτ (Σοφοκλής Αναστασιάδης), Ιμάμης (Γιάννης Σταλίδης), Ελένη (Αντωνία Μουρατίδου), Βάλια (Ελένη Νεανίδη), Δέσποινα (Δόξη Ορμανίδου), Σπύρος (Νίκος Ζήσιος ή Γιώργος Βενετικίδης).


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!