Σ. Αναστασιάδης: Οι Έλληνες του εξωτερικού είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδος.

Σ. Αναστασιάδης: Οι Έλληνες του εξωτερικού είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδος. 

«Οι Έλληνες του εξωτερικού είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδος, γιατί κατά κανόνα είναι πετυχημένοι με ότι κι αν ασχοληθούν, είτε με την επιχειρηματικότητα, είτε με τις επιστήμες, είτε με τα γράμματα, είτε με τις τέχνες, είτε με την πολιτική..» δήλωσε χθες το πρωϊ (5.09.2019) στο Κανάλι 1 90,4 FM, ο βουλευτής ΝΔ και πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, Σάββας Αναστασιάδης.
Μεταξύ άλλων ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στην ψήφο των ομογενών ««Είναι απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου  Μητσοτάκη να κλείσει το θέμα κατά την διάρκεια αυτής της Βουλής» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με  τα κίνητρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Ν. Δ. για την επιστροφή νέων επιστημόνων που έφυγαν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης αλλά και επιχειρηματιών υπογράμμισε:
« Είναι στους στόχους και το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, να δημιουργήσουμε συνθήκες και προϋποθέσεις , οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στους νέους που έχουν εγκαταλείψει τη Χώρα να επιστρέψουν, και βεβαίως αυτό έχει και ένα όφελος,  καθώς οι επιχειρηματίες θα μεταφέρουν επιχειρήσεις και τεχνογνωσία. Γι αυτό ο Πρωθυπουργός μιλάει συνέχεια για υψηλή τεχνολογία , καινοτομία , πράσινες επενδύσεις, για σύγχρονες μορφές εργασίας. Γιατί οι νέοι που εγκατέλειψαν τη Χώρα έχουν όλοι  υψηλό επίπεδο πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης»
Για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού το βράδυ του Σαββάτο από το Βελλίδειο ο βουλευτής ΝΔ  τόνισε:
« Σίγουρα ο Πρωθυπουργός δεν θα έρθει στη Θεσσαλονίκης με ένα καλάθι ανέξοδης παροχολογίας. Είπατε στην εισήγησή σας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει περισσότερα από αυτά που  υποσχέθηκε. Έρχεται στη Θεσσαλονίκη να αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια το κυβερνητικό σχέδιο και το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση των φόρων για όλους, τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ασφάλεια σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.
Έρχεται με το κεντρικό σύνθημα» ανάπτυξη για όλους». Αυτό σημαίνει ανάπτυξη για όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Περιλαμβάνει τολμηρές πρωτοβουλίες αλλά και το ξεμπλοκάρισμα σειράς μεγάλων επενδύσεων οι οποίες θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!