Δώρα Αυγέρη: Η δεξιά στροφή του μετρό που γυρίζει την πόλη στο παρελθόν

Η ΔΕΞΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!
Η Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για το μετρό Θεσσαλονίκης δήλωσε:
 Από το βήμα της ΔΕΘ ο  πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έδωσε μόνον το σύνθημα για τον εκτροχιασμό του έργου του ΜΕΤΡΟ προς όφελος των εργολάβων, αλλά και για την στροφή οπισθοδρόμησης της πόλης σ’ ένα παρελθόν που αγωνίστηκε πολύ για να το αφήσει πίσω της. 
Τώρα που τελείωσε στη ΝΔ  το "διχαστικό δηλητήριο" που πότισε την Θεσσαλονίκη με το Μακεδονικό, αποφάσισε να εφεύρει άλλο: το ΜΕΤΡΟ και τα Αρχαία της Βενιζέλου. Να ανοίξει και πάλι τρύπες, που η πόλη χρειάστηκε χρόνο, μεθοδική δουλειά, πόρους, αποφασιστικότητα και υπομονή για να τις επουλώσει. Επιχειρεί να βάλει  διλήμματα,  απαντημένα ήδη από την κοινωνία, προκειμένου να υπηρετήσει το ψευδές αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι το έργο δεν είναι έτοιμο. 
Η ΝΔ  και τοπικοί παράγοντές της δεν διστάζουν να στήσουν  ένα μέτωπο μαύρης προπαγάνδας, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, για να υπηρετήσουν αυτόν τον πολιτικό σκοπό: να γυρίσουν την πόλη πίσω ολοταχώς. Το ΜΕΤΡΟ είναι απλά το όχημά τους. Αυτό απέδειξε η σύσκεψη παραγόντων που θέλουν να κρύψουν την κομματική τους ταυτότητα πίσω από το θεσμικό τους ρόλο, αλλά  η δεξιά δεν τους αφήνει...Αυτοί,  που κατά τα αλλά εμφανίζονται ως θεματοφύλακες της ιστορίας και των θησαυρών της μακεδονικής γης!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!