Για ποιο λόγο δεν προσήλθαν στο σημερινό ΔΣ του δήμου Παύλου Μελά οι παρατάξεις “Ανατροπή”, “Πόλη μπροστά” και “Αλλάζω την πόλη μου”


Όπως είχε ανακοινωθεί σήμερα το πρωί θα πραγματοποιούνταν η πρώτη ειδκή συνεδρίαση του ΔΣ στον δήμο Παύλου Μελά, με σκοπό:



  • Εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά.
  • Εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Παύλου Μελά
  • Εκλογή μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Παύλου Μελά. 


  • Η ειδική συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, λόγω της αποχής των τριών παρατάξεων της "Ανατροπής" του Γεωργίου Λίλτση, της "Πόλης μπροστά" της Αναστασίας Φραγκοπούλου και της δημοτικής παράταξης "Αλλάζω την πόλη μου" του Δημήτρη Δεληγιάννη.
    Οι τρεις παρατάξεις εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αιτιολογούν την αποχή τους και αναφέρουν συγκεκριμένα:

    Σήμερα έγινε πράξη η συναίνεση που επεδίωκε ο "Κλεισθένης",  κάτι που η διοίκηση Δεμουρτζίδη όχι μόνο δεν κατάφερε αλλά ούτε καν επεδίωξε. Με την αποχή της η αντιπολίτευση, στέλνει ξεκάθαρα πολιτικό μήνυμα:

    - Στην κυβέρνηση, που με πραξικοπηματικές διαδικασίες παρέλαβε ένα νομοσχέδιο με προοδευτικό πρόσημο και προδικάζοντας την αποτυχία του ως "Μάντης" το τροποποίησε επί του συντηρητικότερου,  φαλκιδεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και τη λαϊκή βούληση.

    -Στην ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ που φάνηκαν ανήμπορες, προφανώς γιατί τις βόλευε, να εκφράσουν πολιτική άποψη, αγνοώντας επιδεικτικά τα μέλη τους και υποβαθμίζοντας τον διάλογο στα όργανα.

    -Κυρίως όμως στον Δήμαρχο, που παρά τους μακροσκελείς λόγους του περί δήθεν επιδίωξης συνεναίσης και συνεργασίας με την αντιπολίτευση για το συμφέρον του τόπου, κρύφτηκε πίσω από τις αλλαγές και κατέφυγε σε μονοπαραταξιακές επιλογές.

    Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων ουδόλως αναφερόμαστε στις θέσεις που μας αφήνουν παγερά αδιάφορους, αλλά στις πολιτικές.

    Καταδικάζουμε την αλλαζονική, αυταρχική και αντιδημοκρατική στάση του δημάρχου, που αγνοεί όχι την αντιπολίτευση ως πρόσωπα αλλά τους πολίτες που δεν τον εμπιστεύτηκαν και ανέθεσαν σε εμάς να τους εκπροσωπήσουμε. Έστω και την ύστατη στιγμή καλούμε το Δήμαρχο να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, για την εξεύρεση 'κοινού τόπου' αναλογιζόμενος την ευθύνη που τον βαραίνει.

    Τα προβλήματα δεν περιμένουν. Ελπίζουμε η στάση μας να ενεργοποιήσει το δημοκρατικό αίσθημα της διοίκησης που φάνηκε "ελλειμματικό" αν όχι "αδρανές".

    Οι επικεφαλής των παρατάξεων

    "Ανατροπή" Γιώργος Λίλτσης
    "Πόλη μπροστά" Σίσσυ Φραγκοπούλου
    "Αλλάζω την πόλη μου" Δημήτρης Δεληγιάννης


    Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

    Σχολίασε κι εσύ!