Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ»: Κοινός αγώνας για το σχολείο των αναγκών και των ονείρων μας!


Κοινός αγώνας για το σχολείο των αναγκών και των ονείρων μας!
Κάθε χρόνο το Σεπτέμβρη σαν ανοίγουν τα σχολεία,
Στις συνοικίες οι γυναίκες μπαίνουν στα χαρτοπωλεία.
Και αγοράζουν σχολικά βιβλία και τετράδια για τα παιδιά τους.
Απελπισμένες ψάχνουν στα τριμμένα τσαντάκια τους
και την τελευταία δεκάρα,
όλο παράπονο
που η γνώση είναι τόσο ακριβή.
Κι όμως μήτε που υποπτεύονται
Πόσο κακή είναι η γνώση
Που προορίζεται για τα παιδιά τους
 ~ Μπ. Μπρεχτ
Με την ευκαιρία της έναρξης της  νέας δύσκολης σχολικής χρονιάς, που χρησιμοποιείται από την δημοτική αρχή μόνο για παράτες και δεκάρικους πανηγυρικούς λόγους, καλούμε τους εκπαιδευτικούς-γονείς και μαθητές σε κοινές δράσεις για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά :
*                  Ένταξη όλων των παιδιών έως 4 ετών χωρίς όρους και προϋποθέσεις στους βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς, κατάργηση των τροφείων.
*                  Ανέγερση νέων Παιδικών Σταθμών προκειμένου να ικανοποιούνται οι ανάγκες των παιδιών αλλά και των οικογενειών που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και την ανεργία.
*                  Δίχρονη, δημόσια, υποχρεωτική προσχολική αγωγή σε σύγχρονα, δημόσια, νηπιαγωγεία για όλα τα νήπια.
*                  Ενιαίο δημόσιο, ποιοτικό και δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο για όλα τα παιδιά, χωρίς ταξικούς εξεταστικούς φραγμούς.
*                  Σχολείο, με σύγχρονα βιοκλιματικά διδακτήρια, εργαστήρια, αίθουσες μουσικής και καλλιτεχνικών, βιβλιοθήκες, κλειστά & ανοιχτά γυμναστήρια-αποδυτήρια.
*                  Διπλασιασμός των επιχορηγήσεων για τα σχολεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία.
*                  Οριστική επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης στον Δήμο μας. Συγκεκριμένα απαιτούνται σχολικά κτίρια για το ΕΠΑΛ Συκεών, για το 3ο ΓΕΛ Συκεών, για το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Πεύκων, για τα 1ο-5οδημ. Σχολεία Συκεών, για το σύνολο των δημοτικών σχολείων των Πεύκων (1ο, 2ο, 3ο, 4ο )  για το 1οδημ. και το 2ο νηπιαγωγείοΑγ. Παύλου, όπως και για τα νηπιαγωγεία τα οποία στεγάζονται σε ενοικιασμένους χώρους είτε μεταφέρθηκαν από το δήμο σε χώρους δημοτικών σχολείων (6ο, 7ο Πεύκων, 1ο, 5ο, 12ο, 13ο,14ο, 15ο, 8ο Συκεών,3ο, 7ο, 11ο,  13οκαι 14ο Νεάπολης). Επαναλειτουργία  του ΟΣΚ. Όχι στη μέθοδο των ΣΔΙΤ.
*                  Ιδιαίτερη φροντίδα για τα 3ο ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΙΝΑΑ, το ΕΕΕΕΚ και το ειδικό επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο.
*                  Μειωμένα τιμολόγια νερού, φυσικού αερίου, ρεύματος, δωρεάν internet.
*                  Έλεγχος της στατικότητας των σχ. κτηρίων, των μέτρων υγιεινής και πυρασφάλειας.
*                  Φωτισμός των σχολικών κτηρίων και φύλαξη από μόνιμους σχολικούς φύλακες σε 24ωρη βάση, χωρίς κάμερες παρακολούθησης.
*                   Άμεση συντήρηση των σχολείων από επαρκές συνεργείο μονίμων υπαλλήλων.
*                  Ιδιαίτερη φροντίδα για τη στήριξη, προσβασιμότητα (ανελκυστήρες, ράμπες κλπ.), εκπαίδευση, εργασία, αποκατάσταση των παιδιών με ειδικές ανάγκες.
*                  Δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

*      Αναβάθμιση της λειτουργίας και της αισθητικής των σχολικών κτιρίων με εικαστικές παρεμβάσεις και πράσινες (στην κυριολεξία), ασφαλείς σχολικές αυλές.
Δημιουργία χώρων άθλησης σε κάθε γειτονιά και για κάθε ηλικία.
*           Όχι στην λεγόμενη οικονομική αυτονομία του σχολείου που παραπέμπει στην επιχειρηματική δράση, την αναζήτηση χορηγών, την εισβολή εταιρειών και την επιβάρυνση των γονέων. Επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων - Σχολική επιτροπή ανά σχολικό συγκρότημα.
*           Όχι στην παραχώρηση χώρων του σχολείου σε ιδιωτικούς φορείς για κερδοσκοπικούς λόγους.
*           Στελέχωση των σχολείων με τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς  από την 1η του Σεπτέμβρη με σταθερή και μόνιμη εργασία, συνδιαμορφωτές του εκπαιδευτικού σχεδιασμού σε τοπικό επίπεδο.
*                  Υποστήριξη των σχολείων με γραμματείς, νοσοκόμους, γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, τραπεζοκόμους, κλπ.
*                  Μόνιμοι/ες καθαριστές/στριες, σχολικοί τροχονόμοι
*                  Μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα στην κατεύθυνση των παιδαγωγικών προτάσεων των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, 15 μαθητές/τριες στο νηπιαγωγείο και στις Α-Β΄τάξεις του δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες τάξεις, 15 στις κατευθύνσεις του Λυκείου, 20 στα τμήματα και 10 στα εργαστήρια.
*                  Όχι στην συγχώνευση τμημάτων και σχολείων
*                  Ολοκληρωμένη διδασκαλία των ξένων γλωσσών σε ολιγομελή τμήματα, με στόχο ένα σχολείο απαλλαγμένο από τον βραχνά της παραπαιδείας.
*                  Τμήματα ένταξης και τάξεις υποδοχής σε κάθε σχολείο του Δήμου μας, με μείωση του αριθμού των παιδιών ανά ΤΕ και δημιουργία και δεύτερου τμήματος όπου υπάρχει ανάγκη. Πλήρεις αντισταθμιστικές δομές, ενισχυτική διδασκαλία, πρόσθετη διδακτική στήριξη και Τάξη Υποδοχής σε κάθε σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
*                  Μέριμνα για χώρους εστίασης –αναψυχής των μαθητών  και για παροχή δωρεάν γεύματος. Αναβάθμιση των κυλικείων με συνδιαχείριση  εκπαιδευτικών –μαθητών και γονέων, προσφορά φθηνών και υγιεινών προϊόντων  στους μαθητές.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ :
Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, ένα σχολείο άρρηκτα συνδεδεμένο με το περιβάλλον, την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό. Ένα σχολείο που –με την υλική υποστήριξη του Δήμου- θα λειτουργεί και το απόγευμα ως κέντρο μόρφωσης, πολιτισμού και άθλησης για όλους τους πολίτες. Ένα σχολείο που θα υπηρετεί την Παιδεία ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι ως  εμπορευματοποιημένο  προϊόν.

 fb :Η Πόλη Αλλιώς Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση στον Δ. Νεάπολης - Συκεών

τηλ. Επικοινωνίας 6979850143 6977181900


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!