Εγκαίνια του περιπτέρου του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Θεόδωρο Καράογλου


Εγκαίνια του περιπτέρου του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Θεόδωρο Καράογλου


Τα εγκαίνια του περιπτέρου του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (Περίπτερο 14, stand 18) πραγματοποίησε την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου στις 10:00 πμ. ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Τον κ. Καράογλου υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, κ. Νικόλαος Μαργαρόπουλος, η Διευθύντρια του Μουσείου, κα. Φανή Τσατσάια, μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος, καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου των Φίλων του Μουσείου.

Ο κ. Καράογλου, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, διατύπωσε την επιθυμία του για διεύρυνση της συνεργασίας των δύο φορέων.

Η κα. Τσατσάια δώρισε στον κ. Καράογλου την έκδοση “Τετράδια Μακεδονικής Ιστορίας και Πολιτισμού”, η οποία είναι μία εξαμηνιαία έκδοση του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΙΤ) του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, όπου δημοσιεύονται πρωτότυπες μελέτες για την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας.

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα συμμετέχει για πρώτη φορά στην 84η ΔΕΘ (θεματική ενότητα Akademia), η οποία πραγματοποιείται από τις 7-15 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας τις εκδόσεις και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα υπό την επιστημονική επίβλεψη του ΚΕΜΙΤ έχουν πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στηρίζονται στη βασική αντίληψη ότι το Μουσείο αποτελεί έναν χώρο, όπου η ιστορία και ο πολιτισμός όχι μόνο προβάλλονται, αλλά γίνονται αφορμή για προσέγγιση διαθεματικών εννοιών, όπως η ιστορία, η μνήμη, η τέχνη, η πληροφορία, η επικοινωνία, η πολυπολιτισμικότητα και η αλληλεπίδραση.
Email Image


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!