Τα… διπλά εγκαίνια του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΙΣΘ)


Τα… διπλά εγκαίνια του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΙΣΘ) 
Νίκος Νίτσας: «Ο υπουργός υγείας Β. Κικίλιας εγκαινιάζει τη συμμετοχή του συλλόγου στη ΔΕΘ, για πρώτη φορά φέτος, αλλά και μια στενότερη συνεργασία της ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου της Θεσσαλονίκης»
Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί στο stand 13 του ΙΣΘ στο περίπτερο 15 προκειμένου να μάθει περισσότερα για τις καμπάνιες ενημέρωσης για την υγεία. Οι νέες πρωτοβουλίες του επιστημονικού συλλόγου, μετά το #εμβολιαΖΩ που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, ξεκινά το #δεν_καπνιΖΩ, #η_προληψη_σωΖΕΙ μια ακόμη ολοκληρωμένη #εκστρατεία_Ζωής. Τα εγκαίνια του επιστημονικού stand έκανε ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντoζαμάνη, τους οποίους και ευχαρίστησε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας. Μεταξύ άλλων ο κ. Νίτσας στο σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε: 

"Τα σημερινά εγκαίνια στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ είναι... διπλά. Ταυτόχρονα με τη συμμετοχή του ΙΣΘ στην Έκθεση, εγκαινιάζεται μια στενότερη συνεργασία με το υπουργείο υγείας. Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, δεν ήθελε ούτε καν διάλογο με τον ιατρικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις σε καίρια ζητήματα των θεμάτων υγείας. Εδώ και τρία χρόνια με την καμπάνια μας "εμβολιαΖΩ" ξεκινήσαμε... εμβολιαστικό κίνημα. Με συνεχείς δράσεις εντός κι εκτός συλλόγου, σε πλατείες και σχολεία, μιλήσαμε για την ασφάλεια και την αναγκαιότητα των εμβολίων. Σήμερα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Μαζί με το εμβολιάΖΩ προσθέτουμε στις δράσεις μας ως ΙΣΘ δράσεις για την πρόληψη καθώς και την ενημέρωση σχετικά με τις επιβλαβείς συνέπειες του καπνίσματος και όλων των προϊόντων καπνού. Το «Δεν καπνίΖΩ» λοιπόν και «η πρόληψη σώΖΕΙ» είναι μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ΖΩης γιατί στην μάχη για τη ζωή είμαστε στην πρώτη γραμμή. Χαιρόμαστε που όλο και περισσότεροι συνάδελφοι και φορείς στηρίζουν κι αυτές τις προσπάθειες μας»

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ μιλώντας στον υπουργό κ. Κικίλια τόνισε «Είμαστε εδώ για τους 8.700 συναδέλφους - μέλη του ΙΣΘ, αλλά και δίπλα στο Υπ. Υγείας.Είμαστε εδώ όλοι κυρίως για την κοινωνία. Εμείς οι γιατροί, το γνωρίζετε πολύ καλά κι εσείς κύριε υπουργέ ως γιατρός, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υγεία. Είμαστε και θα είμαστε στη διάθεση σας ώστε να σας παρουσιάσουμε τα χρόνια προβλήματα και κυρίως τις προτάσεις μας για ΑΜΕΣΕΣ παρεμβάσεις στην των άρση αδιεξόδων. Τελειώνοντας θα ήθελα άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή τη νέα μας πρωτοβουλία. Βεβαίως ΚΑΙ ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα σταθεί αρωγός στο δικό σας έργο κι είμαστε σίγουροι ότι θα εξετάσετε και θα συμπεριλάβετε τις προτάσεις μας στα θέματα της υγείας προς το συμφέρον της κοινωνίας και του Ιατρικού κόσμου»
 
Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την καθιερωμένη βόλτα σε περίπτερα της ΔΕΘ, πέρασε από το stand του ΙΣΘ και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Νίκο Νίτσα, παρουσία του υπουργού υγείας Β. Κικίλια και του προέδρου του ΠΙΣ (Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου) Αθ. Εξαδάκτυλου για τις νέες δράσεις του ΙΣΘ.
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!