Η λίμνη Κορώνεια ξανά σε κίνδυνο - Άμεσα μέτρα καλείται να λάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η λίμνη Κορώνεια ξανά σε κίνδυνο

Άμεσα μέτρα καλείται να λάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
 
Ιδιαίτερα απογοητευτικές είναι οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τη λίμνη Κορώνεια, τις τελευταίες μέρες. Ειδικότερα, η λίμνη Κορώνεια κινδυνεύει και πάλι με πλήθος νεκρά ψάρια να ξεβράζονται γύρω από τη λίμνη, ενώ σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα βρίσκεται πλέον και η στάθμη της. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην έλλειψη οξυγόνου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ανομβρίας της περιοχής και κατ’ επέκταση της συνεχούς μείωσης της στάθμης σε συνδυασμό με πιθανή μόλυνσης της λίμνης.
Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής καθιστά τον υδρολογικό κύκλο της περιοχής όλο και πιο απρόβλεπτο, και παρόλο που η στάθμη της λίμνης είχε ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, η φετινή εποχική μείωση των βροχοπτώσεων έχει τραγικές επιπτώσεις στο ευαίσθητο οικοσύστημα της λίμνης. Παράλληλα, παρατηρείται εκτεταμένη φραγή με φερτά υλικά στο κανάλι εκτροπής δύο χειμάρρων προς τη λίμνη.
Η Οικολογία - Πράσινη λύση καλεί την διοίκηση της περιφέρειας να προβεί άμεσα σε ενέργειες με στόχο τη συντήρηση των έργων διαχείρισης της λίμνης, αλλά και επιπρόσθετα να ανταποκριθεί, έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών, στο πάγιο αίτημα δημιουργίας κλειστών αρδευτικών δικτύων στις γύρω περιοχές με στόχο τη μαζική εξοικονόμηση ύδατος, που τόσο έχει ανάγκη η λίμνη ώστε να διατηρήσει διαχρονικά τη στάθμη της.      
 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!