Δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα απρόσκοπτης κίνηση πεζών, μητέρων με παιδιά και ΑΜΕΑ


Οργάνωση δράσεων σε πλατεία Αριστοτέλους και Καλαμαριά για την απρόσκοπτη κίνηση στις πόλεις
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα απρόσκοπτης κίνηση πεζών, μητέρων με παιδιά και ΑΜΕΑ
Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής έχει ορίσει ως ένα εκ των κυριοτέρων στρατηγικών της στόχων την οργάνωση δράσεων για την ενημέρωση πολιτών σχετικά με την απρόσκοπτη κίνηση στις πόλεις πεζών, μητέρων με παιδιά, ΑΜΕΑ κι επισκεπτών της πόλης, παράλληλα με την εφαρμογή σχεδίου εκκένωσης πεζοδρομίων από δίκυκλα, παράνομες σταθμεύσεις κλπ.
Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους και στον πεζόδρομο Καλαμαριάς αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου «προειδοποιητικού» υλικού και συζήτηση με διερχόμενους πολίτες για την αναγκαιότητα απρόσκοπτης κίνησης των ευπαθών ομάδων σε πλατείες, πεζόδρομους και πεζοδρόμια.
Η εν λόγω δράση υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον κ. Δημήτρη Αντωνίου, ο οποίος δραστηριοποιείται σε θέματα ευαισθητοποίησης του κοινού που αφορούν στην αναπηρία και την κυκλοφοριακή αγωγή.
Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της 84ης Δ.Ε.Θ., στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες εκπαιδεύονται με βιωματικό τρόπο στην τήρηση βασικών κανόνων οδικής ασφάλειας με γνώμονα την ευαισθητοποίηση τους, τόσο για τη μείωση των οδικών τροχαίων ατυχημάτων όσο και προς την κατεύθυνση της απρόσκοπτης κίνησης πεζών.
Σημειώνεται ότι, διανομή σχετικού έντυπου υλικού και συζήτηση με γονείς και μαθητές πραγματοποιήθηκε και κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου παράλληλα με τη διανομή του έντυπου υλικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης τις προσεχείς ημέρες θα εφαρμόσει ειδικά επιχειρησιακά σχέδια με τη συγκρότηση συνεργείων ελέγχου για τον εντοπισμό οδηγών που δε συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. που αφορούν στην απρόσκοπτη κίνηση πεζών, μητέρων με παιδιά και ΑΜΕΑ και τη βεβαίωση σχετικών παραβάσεων.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!