Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΛΩΣΣΩΝ

Γιορτή Ευρωπαϊκών Γλωσσών με θέμα “Μάθηση πηγής ζωής- Όσο ζω μαθαίνω”, θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, με την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και συνδιοργανωτή το Κέντρο Ξένων Γλωσσών thePro, στον Πεζόδρομο της οδού Αγίας Σοφίας, 17:00-19:30 το απόγευμα. Εν όψει της σπουδαίας αυτής Ευρωπαϊκής Ημέρας θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τις Ξένες Γλώσσες, ενώ θα δοθούν και τρεις δωρεάν υποτροφίες αξίας από 497 έως 640 ευρώ, με διάρκεια φοίτησης τέσσερις μήνες η καθεμία.
Οι Ευρωπαϊκές Γλώσσες αποτελούν το κλειδί σε όλους τους ενήλικες για την διεκδίκηση μίας ευκαιρίας στην εκπαίδευση ή για καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μετά από δέκα ή είκοσι χρόνια συνέχισαν μία γλώσσα ή ξεκίνησαν μία καινούρια, διεκδικώντας καλύτερους όρους για τη ζωή τους. Η μάθηση βέβαια, δεν έχει ηλικία ούτε περιορίζεται σε πλαίσια, απλά αποτελεί πηγή ζωής και αποδεικνύει ότι σε όποια ηλικία και να είμαστε δεν σταματούμε ποτέ να αναζητούμε την εξέλιξη και τη δημιουργικότητα.
Η εκμάθηση Ξένων Γλώσσών αποτελεί δείγμα αυτής της εξέλιξης, αυτής της δίψας για ζωή. Η εκδήλωση με θέμα “ Μάθηση πηγής ζωής- Όσο ζω μαθαίνω” έχει ως στόχο, λοιπόν, να κινητοποιήσει τους πολίτες προς την εκμάθηση Ξένων Γλωσσών τόσο για την προσωπική τους εξέλιξη όσο και για την αναγνώριση της σπουδαιότητας που κατέχει η γνώση Ξένων Γλωσσών.
Ο πολιτισμός της κάθε χώρας είναι η γλώσσα του και οι άνθρωποι που γνωρίζουν ξένες γλώσσες ενσωματώνουν πολυπολιτισμικά στοιχεία αναπτύσσοντας την κοινωνική τους νοημοσύνη. Σκεφτείτε έναν κόσμο χωρίς γλώσσες. Δε θα υπήρχε έκφραση, εξωτερίκευση συναισθημάτων, επικοινωνία. Οι άνθρωποι θα ήταν αγρίμια μέσα στις κοινωνίες μη μπορώντας να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον. Οι Ξένες Γλώσσες, όμως, επιτρέπουν σε διαφορετικούς πολιτισμούς να συναντηθούν και να συμβιώσουν αρμονικά παράγοντας ομαδικό έργο είτε εκπαιδευτικό είτε εργασιακό.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, μαθητές και συνεργάτες του thePro, σας περιμένουμε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, 17:00-19:30, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, να γιορτάσουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με τραγούδια, δωρεάν νεράκια ΔΙΟΣ, 3 υποτροφίες για εκμάθηση Ευρωπαϊκών Γλωσσών και πλούσιο ενημερωτικό υλικό για τα πλεονεκτήματα της γνώσης Ξένων Γλωσσών.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!